Gündem Kime çıktı? Büyük ikramiye heyecanı

Kime çıktı? Büyük ikramiye heyecanı

02.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milli Piyango İdaresi’nin yılbaşı büyük ikramiyesini kazanan çeyrek biletlerin satın alındığı kentlerde heyecan ve merak var. Talihlilerin henüz ortaya çıkmadığı kentlerde, bilet bayileri de biletin hangi bayiden alındığının belirlenmesini bekliyor.

Kime çıktı Büyük ikramiye heyecanı

Milli Piyango İdaresi’nin yılbaşı büyük ikramiyesi 9794035 numaralı bilete isabet etti. Büyük ikramiyenin çeyrek bilete isabet etmesi ile 61 milyon TL dörde bölündü. Talihlilerin biletlerinin KKTC, Samsun, Antalya ve İstanbul’da satıldığının belirlenmesi ise bı kentlerde heyecan yarattı. Samsun’da kahvehanelerde, çay ocaklarında ve kafelerde yapılan sohbetlerde Samsun’un yeni talihlisi konuşulmaya başlandı. Bilet sahibinin kimliğini deşifre edip etmeyeceği de merak konusu oldu. Hüseyin Akbaş isimli bir vatandaş yeni yıl talihlisini merak ettiklerini belirterek, “Yeni yılın sabahında bu konu konuşulmaya başlandı. Şehrimizde bir heyecan yaşattı bu ikramiye. Bakalım kim oluduğu er ya da geç ortaya çıkar. Samsun için güzel olur inşallah” dedi.

Haberin Devamı

Bayiler memnun

Çiftlik Caddesi’ndeki bayide 25 yıldır bilet satışı yapan İlyas Memiş, Samsun’a büyük ikramiye çıkmasının bazı algıları değiştireceği görüşünü dile getirdi. İnsanların artık büyükşehirlerin dışında da büyük ikramiye çıkacağına inancının artacağını ve bu durumun bilet satışlarını etkileyeceğini söyleyen Memiş, “Büyük ikramiye talihlisinin kim olduğu heniz ortaya çıkmadı. Talihliyi tebrik ediyorum. Bileti satan yer de henüz belli değil” diye konuştu.

Seyyar bilet satıcısı Cengiz Göksu da “Benim görüşüm vatandaş gelecek sene ‘Samsun bileti var mı?’ diye soracak. ‘Ankara, İstanbul, İzmir bileti var mı?’ diye soranlar artık ‘Samsun bileti var mı?’ diye soracak” dedi.

Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Yalçın Sayar ise kentin geçen yıl da büyük ikramiyeyi kazandığını, bu yıl da yine büyük ikramiyeyi veren bileti satmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Biletin hangi bayiden satıldığını araştırdıklarını belirten Sayar, “61 milyon liralık bileti satın alan kişi kadar satan kişi de şanslı. Satan kişi bu bileti satmanın gururunu yaşayacak. Para belki elimize geçmiyor ama aracı görevini görmek bambaşka bir şey” dedi.
‘Gelsin fotoğraf çektirelim’

Haberin Devamı

Başkan Sayar, son yıllarda Antalya’nın da bu iller arasında yer aldığını söyledi. Antalya’nın şans kuşağında birinci sırayı almak üzere olduğuna dikkati çeken Sayar, talihliye de şu önerilerde bulundu: “Benim tavsiyem sakin olsun, sabırlı olsun, 1 ay ne yapacağını düşünsün. İkramiyenin sarhoşluğu ile yanlış bir şey yapsın istemem. Milli Piyango’dan para çıktığı zaman yaramıyor değil de parayı kullanmayı bilmeyen insan olduğu zaman yaramıyor. Parayı kullanabilen kişi istihdam yaratır, kurum kuruluşlara ve çevresine faydası olur.”

Kentte Seyyar Milli Piyango bayileri, diğer ikramiyelerin parasını vermek ve yeni bilet satışı için sokaklarda yerini aldı. Milli Piyango bayisi Kadir İşlek “Müşteriler sürekli ‘Siz mi sattınız’ diye soruyor. Eğer biz sattıysak kazanan kişi gelsin bir fotoğraf çektirelim, başka bir şey istemiyoruz” dedi.