Gündem Kimi sevindi, kimi üzüldü

Kimi sevindi, kimi üzüldü

20.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

18 milyon öğrenci karne aldı. Vatanından uzak, yakınlarını kaybeden kimi öğrenciler buruk bir karne sevinci yaşarken kimileri de çalışmalarının karşılığıyla mutlu oldu

Kimi sevindi, kimi üzüldü

‘Komutanıma selamlar olsun’

Şırnak’ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen huzur ve barış operasyonunda Binbaşı Necmettin Tetik’in ellerini nefesiyle ısıttığı fotoğraf ile gündeme gelen Seyfullah Yakaomar ilk karne heyecanını yaşadı. Silopi Gazi Paşa İlk ve Ortaokulu birinci sınıfında okuyan minik Seyfullah’a karnesi Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan tarafından verildi. Dayanan, “Gazi Necmettin komutanımızın çocuğumuzun elini böyle ısıtırken gösterdiği insani manzara karşısında tüylerim ürperdi. Biz de bu öğrencimizi aradık. Karne heyecanını Seyfullah kardeşimizle yaşıyoruz” dedi. İlk karne heyecanını yaşayan Seyfullah da binbaşı Tetik’e selamlarını ileterek, “Karnemi aldım, mutluyum. Komutanıma selam söylüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Necmettin öğretmenin okulunda hüzün

Gümüşhane’deki ailesini ziyarete giderken Tunceli’de yol kesen PKK’lı teröristlerce kaçırıldıktan sonra şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ın son görev yaptığı ve isminin yaşatıldığı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki okulun öğrencileri karne gününde hüzün yaşadı. Necmettin Yılmaz İlkokulunda öğrenciler, geçen yıl karne dağıttıktan sonra ayrılan öğretmenlerinin şehit edilmesinin ardından ilk kez karne aldı. Hüznün hakim olduğu sınıfta öğrenciler, masada duran şehit öğretmenin fotoğrafını öptü.