Siyaset ‘Kimin öğretmen olacağına mahkemeler karar veremez’

‘Kimin öğretmen olacağına mahkemeler karar veremez’

26.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz Kampusu içerisindeki Zeliha Akpınar Camii’nin temel atma törenine katıldı.

‘Kimin öğretmen olacağına mahkemeler karar veremez’

Mısır’da camiye düzenlenen bombalı terör saldırısını tepki gösteren Bozdağ, “Mescitlere, camilere düşmanlık edenler esasında Allah’a, dine, peygambere düşmanlık edenlerdir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yeni aldığı kararı da açıklayan Bozdağ, “2018 yılından itibaren Hicri Takvime göre Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği hafta, ‘Mevlidi Nebi Haftası’ adıyla kutlanmaya başlanacaktır” diye konuştu. İstanbul’da bir idare ‘din eğitimi dersine insanlar mecbur edilemez’ kararı verdiğini belirten Bozdağ “Buradan söylüyorum mahkemenin belli ki hakimleri din eğitimi ve din öğretimi arasındaki farkı bilmiyor. Bu kabul edilemez bir durumdur” ifadelerini kullandı.
Bozdağ, İlahiyat Fakültesi mezunlarının öğretmen olmasını engelleyen Danıştay kararı için de “Mahkemenin işi mi bu? Kimin öğretmen olacağına Danıştay karar veremez” dedi. İlahiyat Fakültesi mezunlarının öğretmenlik hakkının elinden alınmasına izin vermeyeceklerini de belirten Bozdağ, “Bu konudaki değişiklik neyse bunu yapacağız” diye konuştu.

Öte yandan Bozdağ, twitter’dan yaptığı açıklamada “İlahiyat Fakültesi mezunlarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olmalarının önüne yargı kararıyla konan engeli yasayla kaldırıyoruz” ifadelerini yer verdi.

Yazarlar