Cadde Kimse birbirine küfretmesin!

Kimse birbirine küfretmesin!

27.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçen cumartesi dağıtılan 19. Adana Altın Koza Ödülleri’nin tartışması sürüyor

Kimse birbirine küfretmesin

Ferzan Özpetek başkanlığındaki Altın Koza jürisine, ünlü yönetmenler Zeki Demirkubuz ve Yeşim Ustaoğlu’ndan sonra yarışma bölümündeki filmlerin müzisyenleri de sert tepki gösterdi. Özpetek jürisi final gecesinde “En İyi Müzik” dalında ödüle değer eser bulunamadığını açıklamıştı. Bu duruma tepki gösteren “Yabancı” filminden Barış Dokuzer, “Şimdiki Zaman”dan Cenker Kökten, “Siirt’in Sırrı”ndan Ferit Özgüner ile Harun İyicil, “Ana Dilim Nerede”den Kemal Kahraman, “Aziz Ayşe”den Pascal Lesport ve “Ateşin Düştüğü Yer”den Saki Çimen ortak bir mektup kaleme aldı. Jürinin kararını protesto eden müzisyenlerin mektubunda, özetle şu ifadeler yer aldı:
“Günlerin, ayların emeğinin ardından küçük bir kâğıtla, on saniyeyi bize reva gören birkaç ‘sinemacı’ bulduk karşımızda. Biz ödül almadık diye dövünmüyoruz.(...) Biz, jürinin dostane olmayan bu tavrına dikkat çekmek istiyoruz. Umarız bu ülkenin sinemacıları gelecekte jüriye baktıklarında bir dost meclisi görecekler karşılarında. Egosu dostuyla arasında duvar örmeyen arkadaşların meclisi. Böyle olsun, ödüller verilsin, alkışlayalım, küfretmesin kimse birbirine. ”

Haberin Devamı

Roma’da 2. kez buluşuyorlar
Öte yandan Altın Koza jürisini protesto edip bundan sonra yerli festivallere film göndermeme kararı alan Zeki Demirkubuz ile “gerzek” dediği jüri başkanı Ferzan Özpetek, Roma Türk Film Festivali’nde bir kez daha buluşuyor. Demirkubuz’un son filmi “Yeraltı”, onursal başkanlığını Ferzan Özpetek’in yaptığı Roma Türk Film Festivali’nde İtalyan seyircilerle buluşacak.
15 filmlik seçkinin sunulacağı festivalin onur konuğu ise Zeki Demirkubuz’un uzun süredir küs olduğu eski dostu Nuri Bilge Ceylan olacak.
18 - 21 Ekim tarihleri arasında yapılan festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Roma Büyükelçiliği’nin katkılarıyla SRP Istanbul’da bu yıl 2. kez gerçekleştirilecek.