Gündem Kimse ‘bu adam gavur’ diyemez

Kimse ‘bu adam gavur’ diyemez

24.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, Yunanistan doğumlu olmasını propaganda olarak kullanan rakiplerine “Ben Türk’üm, Türkiye de benim anavatanım” dedi

Kimse ‘bu adam gavur’ diyemez

Aydın Özcan, İzmir Kültürpark’taki Celal Atik Spor Salonu’nda 16 Ekim’de yapılan İzmir Barosu Genel Kurulu’nda geçerli olan 4 bin 902 oyun bin 957’sini alarak ikinci dönem için yeniden İzmir Baro Başkanı seçildi. Seçim kampanyasında rakiplerinin Türk olmadığını öne sürerek propaganda yaptığını öne süren Özcan, 1968 yılında çiftçi bir ailenin çocuğu olarak Yunanistan batı Trakya Dedeağaç’ta doğduğunu, Türkiye’ye 12 yaşında geldiğini, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1991 yıllında mezun olduğunu 26 yıldır da özel bürosunda avukatlık yaptığını anlattı. Özcan, “Burası benim anavatanım. Bana kimse bu adam ‘gavur’ diyemez. Ben Türk’üm, Türkiye de benim anavatanım” dedi.

Baro kule yapılacak

Özcan, yeni dönemin prestij projesi olan Baro Kule’yi yapacağını belirterek, şunları söyledi: “İzmir Adliyesi yakınında olacak. Yaklaşık 6 bin 500 ile 7 bin metrekare kapalı alana İzmir Barosu yapılacak. 750 kişilik konferans salonu ile 20’ye yakın meslek içi eğitim çalışması salonu, lokal ve dinlenme alanları bulunacak. Bu binada Baro’ya ayrılan alanlar için ayrı müstakil bir giriş kapısı olacak. Göreve geldiğimizde 410 lira aidatlar 2015 yılında yıllık 380 liraya 2016 yılında ise 360 liraya indirildi.”