Siyaset Kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz

Kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz

18.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Reina katliamı failinin yakalandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık bu ülkede kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak. Hukuk sınırları içerisinde herkesten hesap sorulacaktır” dedi. Erdoğan, bölgemizde oynanan oyunların da yerle yeksan edileceğini kaydetti

Kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Suriye’de, sınırımızda terör bölgesi oluşturmaya çalışanların heveslerini nasıl kursaklarında bıraktıysak, ekonomide kurulan tuzakları, Suriye ve Irak’ta yazılan senaryoları, bölgemizde oynanan oyunları da aynı şekilde yerle yeksan edeceğiz” dedi. Erdoğan artık Türkiye’de kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını da belirtti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 241 milyon lira yatırımla yaptırılan 51 hizmet binasının toplu açılışı dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapıldı. Erdoğan törende şunları söyledi:
HESAP SORULACAK: Yılbaşında İstanbul Ortaköy’de yaşanan terör saldırısının faili dün (önceki) gece güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonuyla yakalandı. Artık bu ülkede kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak. Hukuk devleti sınırları içerisinde herkesten hesap sorulacaktır. Bu teröristin yakalanmış olması, bu güvenlik anlayışının önemli bir tezahürüdür. Bu konuda gayreti ve emeği olan İçişleri Bakanlığımız, İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm güvenlik ve istihbarat birimlerimizi tebrik ediyorum. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere bundan sonraki gayretlerinde de başarılarının artarak devamını diliyorum.
AYAĞIMIZA PRANGA VURAMAYACAKLAR: Esasen 2013’ten bu yana ardı ardına yaşadığımız hadiseler göstermektedir ki, Türkiye, yeni bir İstiklal mücadelesi içindedir. Tüm terör örgütlerinin tek bir vazifesi, tek bir misyonu var. Bu da milli birliğimizi, ülkemizin bütünlüğünü tehdit etmek suretiyle Türkiye’nin önünü kesmek, ayağına pranga vurmak, 2023 hedeflerini sabote etmektir. Edemeyecekler. İnşallah, biz göremeyeceğiz ama torunlarımız görecektir.
KANI BOZUKLAR SALDIRIYOR: Dün (önceki gün) Diyarbakır’da o kanı bozuklar, o alçaklar yine güvenlik güçlerimize saldırdılar, kan döktüler. Dört şehidimiz var. Daha önce de İstanbul’da, Ankara’da, Gaziantep’te, Diyarbakır’da, Mardin’de, Elazığ’da, Adana’da aynı amaçla saldırıp asker, polis, sivil ayrımı gözetmeden insanlarımızı katlettiler. Utanmadan, sıkılmadan Parlamento’da çıkıp benim polisime, askerime, köy korucularımıza hâlâ utanmadan saldırabiliyorlar. Kimi savunuyorlar? İşte bu şehitlerimizi alçakça şehit edenleri savunuyorlar.
KELİMELERİNİZE DİKKAT GEREĞİ YAPILIR: Siz hangi hakla bu ifadeleri kullanıyorsunuz? Birer maşasınız. Eğer siyaset yapacaksanız seçtiğiniz kelimeleri, cümleleri dikkatli seçeceksiniz. Aksi taktirde şu anda bu ülkenin yönetimi, devletiyle hükümetiyle gereği neyse, bunun gereğini hukuk içerisinde yapacaktır, yapmaktadır. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.
MEYDAN OKUYORUM: Şimdi buradan açıkça meydan okuyorum, bütün bu terör örgütlerine. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Çünkü bize göre, ‘Sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır. Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır’. Rabbimin izni ve yardımıyla, milletimizle birlik olarak bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağız. 2013 yılında Gezi olaylarında sokakları ateşe verilen vandallara nasıl meydanı bırakmadıysak, 17-25 Aralık’ta hukuk darbesi yapmak için kapımıza dayananlara nasıl eyvallah etmediysek, mahalli idareler, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde bizi yıkmaya çalışanlara nasıl fırsat vermediysek, 15 Temmuz’da darbe yapmak için harekete geçenleri nasıl milletimizle birlikte başarısızlığa uğrattıysak, Suriye’de, sınırımızda terör bölgesi oluşturmaya çalışanların heveslerini nasıl kursaklarında bıraktıysak, ekonomide kurulan tuzakları, Suriye ve Irak’ta yazılan senaryoları, bölgemizde oynanan oyunları da aynı şekilde yerle yeksan edeceğiz. Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım.

Oyunu bozduk
Suriye ve Irak’ta geciktirildikçe geciktirilen operasyonların bu ülke halklarının selameti ve hayrına değil, ülkemizi de içine alan daha büyük bir terör dalgasına zemin hazırlama niyetini taşıdığı artık gizlenemez bir hakikat olarak karşımızda. Türkiye’nin sahaya inmesi karşısında gösterilen garip tepkiler, bu oyunun bozulmasından kaynaklanıyor. Mezhep çatışması senaryosuna ülkemizi de dahil etmek için gösterilen gayretleri, bu amaçla açılan hayat tarzı tartışmalarını çok iyi takip ediyoruz. 14 yıldır bu ülkede Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yaptım. Kimsenin hayat tarzıyla bizim ilgimiz, ilişkimiz olmadı. İsteyen istediği gibi giyinmiştir, yemiş, içmiştir. İsteyen istediği gibi eğlencesini yapmıştır. Kimseye bizim müdahalemiz olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Biz tam aksine milletimize bu ülkede en ideal şekilde yaşam alanlarını hazırlamaktayız, bunu yapıyoruz.