KİMSİN SEN?

Her insan yaşamı boyunca hayatında her daim mutluluğun hâkim olmasını ister. Ancak mutluluğun ilk şartı ‘‘kendini’’ ve ‘‘kendi hayatını’’ yaşıyor olmandır. Toplum yapımıza baktığımızda ekseri hepimiz ailemizin çizdiği daha doğrusu ailemizin belirlediği kimlik ve rollerle yaşamımızı sürdürürüz. Fakat bu seçimler bizi bir yere kadar mutlu’ymuşuz gibi gösterir. Kendi benliğimizi bulduğumuz andan itibaren bizim için belirlenen kimlik ve rollerden sıkılır, mutsuz oluruz. Demek ki mutluluğun ilk şartı ‘‘GERÇEKTEN KENDİNİZ’’ olmanızdır. Öteki türlü programlanmış bir hayatı yaşamaktan ileriye gidemeyen başkaları tarafından oluşturulan zoraki kimlik olmaktan öteye geçemezsin. Kişiliğini, kim olursa olsun bir başkasının senden beklentilerine göre belirlersen kendini kandırmış, asıl benliğini bastırmış ve kendini yok saymış bir hayat yaşamış olursun. Mutlu olmayı sorunların yüzünden erteleme. Sorunlarınla mutlu olmayı öğrenmek zorundasın. Kendini erteleme. Yaşadığın sürece en çok kendine ihtiyacın olacak çünkü. Bu yazı bir kişisel gelişim yazısı değil yalnızca. Bu kelimeler senin dostun, iç sesin, özbenliğin…

Haberin Devamı

Bu yazı seni olmak istediğin kişi ve yaşamak istediğin hayata götürecek. İçsel gelişim haritan olacak.

İnsanın hayatta tanıması gereken en önemli kişidir kendisi. Kendini bilen kendini bileni çağırır hayatına. Kendini bilen insandır duruşu olan insan. Benlik algısı dediğimiz şey insanın kendisini nasıl tanımladığı ve tanıdığıdır. Yani kendini nasıl gördüğündür. Ben nasıl biriyim, sorusunu kime sorarsan sor sana bir sürü farklı cevap gelecektir. Farklılığın sebebi kişilerin seni nasıl algıladığıyla alakalıdır. Herkes seni algıladığı gibi daha doğrusu algısı kadar anlatacaktır. Ve unutma ki sen her zaman herkes tarafından doğru algılanmayacaksın. Herkes kendisinde veya bir başkasında seni gördüğü kadar algılar ve anlatır. Depresif bir insan iç dünyasında çatışmalar yaşadığı için eğer ki her şeye rağmen gülüyorsan seni neşeli olarak algılayacaktır. Bu yüzden bu soruyu şimdi kendine sormanı istiyorum. Çünkü en önemli cevap senin vereceğin cevaptır. BEN NASIL BİRİYİM? Eğer soruyu tekrar okuyup uzun uzun düşünmeye başladıysan sen henüz kendin hakkında çok fazla bilgiye sahip değilsin. Şu an senden istediğim kendini tanımak için çaba göstermen. Kendini uzun uzun düşünmen, herhangi bir olaya karşı gösterdiğin bir tepkiden tut, neyi sevdiğin neyi sevmediğin hatta ve hatta özgüven, özdeğer, olayları değerlendirme tarzın, hırsının ve azminin hangi koşullarda ve nasıl artıp azaldığına kadar her şeyi düşünmeni istiyorum. Ancak bu sayede kendin olur ve kendini yaşamaya başlarsın. Belki de bu sayede içinde bastırdığın ve mutsuz olmana sebep olan yüklerinden, özelliklerinden kurtulacaksın. Kendini bulduğun an kendinden vazgeçemeyeceksin. Ben asıl şimdi yaşıyorum diyeceksin.

Haberin Devamı

İnsan her an kendini keşfedebilir. Kendini keşfetmek içsel ihtiyaçlarını bilmektir. Bu da içsel gelişim sürecini başlatır. Unutma ki dünyanın gidişatı insanın içsel algısının, gelişiminin bir sonucudur. Çevrenin mi yoksa kendinin mi istediği SEN’sin?

Haberin Devamı

Şimdi, soruyorum sana hangisi gerçekten sensin? Veyahut hangisi gerçek kimliğin? Dur, dur bunlar olmadı tekrar soruyorum sana SEN KİMSİN?

Dr Servet Terziler

Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı & Medikal Estetik Hekimi

Facebook/drterziler
Twitter/drterziler
İnstagram/drterziler
Linkedin/drterziler

www.drservetterziler.com