Gündem Kimyasal hadım kimlere uygulanacak?

Kimyasal hadım kimlere uygulanacak?

29.04.2018 - 14:58 | Son Güncellenme:

Son dönemlerde daha fazla meydana gelen cinsel saldırırlar bütün insanların ayaklanmasına ve tepkilerini ısrarla dile getirmesine neden olmuştur. Özellikle bu saldırılara kadınlar maruz kalsa da erkekler de cinsel saldırıya uğrayabilir.

Kimyasal hadım kimlere uygulanacak

Cinsel saldırıda bulunan kişiler cinsiyet ve yaş gözetmeksizin bebeklerden yaşlı insanlara kadar herkese saldırabilirler. Bu, büyük bir insanlık suçu haline gelmiştir ve toplumlar tarafından kesinlikle hoş karşılanmamaktadır. Bu tarz saldırılarda bulunan insanların kesinlikle cezalandırılması gerektiği düşünülmektedir. Bu ceza yöntemlerinden birisi de kimyasal hadım yöntemidir.

Haberin Devamı

Kimyasal hadım ne demek?

Kimyasal hadım, cinsel saldırıda bulunan kişilerin hayatına son vermeden ya da cezaevine girmeden cezalandırılmalarını sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntemde kesinlikle cerrahi bir işlem söz konusu değildir. İlaç ile suçluların cinsel dürtü ve libido seviyeleri en aza indirilir. Bu sebeple de bu kişiler kesinlikle cinsel arzu duymazlar ve toplumdan da soyutlanmamış olurlar. Kimyasal birtakım ilaçlar verilerek uygulanan hadım etme yöntemine kimyasal hadım denir.

Kimyasal hadım cezası nasıl uygulanır?

Kimyasal hadım cezası cinsel isteğin yok edilmesine yönelik hazırlanan ilaçların hasta kişilere belirli bir düzen ve aralıklar ile verilmesi ve vücutlarına enjekte edilmesi sonucu uygulanmaktadır. Bunun ne kadar süreceği ise kişilerin dürtülerinin azalmasına bağlıdır.

Haberin Devamı

Kimyasal hadım cezası uygulanan ülkeler?

Çok uzun yıllardır uygulanan bu yöntem birçok ülkede de uygulanmaktadır. Bu ülkeler şu şekildedir;

· Güney Kore

· Amerika Birleşik Devletleri

· Hindistan

· Avusturalya

· Polonya

· Estonya

· Rusya

· Arjantin

· Birleşik Krallık

· Moldova

· İsrail gibi ülkeler yakın tarihte bu yöntemi uygulayarak birçok kişiyi cezalandırmıştır.

Kimyasal hadım uygulanacak mı?

Ülkemizde son dönemlerde artan tepkiler neticesinde gündeme gelen kimyasal hadım konusunun uygulanıp uygulanmayacağı konusunda büyük bir merak söz konusudur. Özellikle pedofili vakalarının artması bu konunun daha fazla gündeme gelmesine neden olmuştur. Alınan karar doğrultusunda kimyasal hadım cezası uygulanmaya başlayacaktır. Bu cezaya Yargıtay karar verecektir. Aynı zamanda beraberinde başka cezalar verilmesi de söz konusu olacaktır. Özellikle çocuklara yönelik saldırılarda bulunan kişilerin çocukların bulunduğu ortamlara girmeleri kesinlikle yasaklanacak, belirli bir mesafeye kadar yaklaşamama cezası da verilecektir.