Teknoloji Kingston IronKey D300 şifreli USB daha güvenli hale geldi

Kingston IronKey D300 şifreli USB daha güvenli hale geldi

21.11.2018 - 11:33 | Son Güncellenme:

Kingston, IronKey D300 şifreli USB Flash sürücüsüne cihaz yönetimi ve güvenliğini geliştiren yeni özellikler ekledi.

Kingston IronKey D300 şifreli USB daha güvenli hale geldi

FIPS 140-2 Level 3 sertifikasına sahip olan IronKey D300, XTS modunda donanım tabanlı 256-bit AES şifreleme kullanılıyor. İki yeni özellik eklenen sıralı sürüm (D300S) ise sürücünün gelişmiş düzeydeki güvenliğini daha da ileri taşıyıp, hassas verileri daha sağlam koruma altına almasını sağlıyor.

Haberin Devamı

IronKey D300S modelinin üzerinde bir barkod yer alıyor. Ağ yöneticilerine sürücüyü bilgisayara takmadan kolaylıkla kodu okutabilme ve taratabilme imkanı sunan bu özellik; sürücü kullanıldığında, iade edildiğinde veya fiziksel denetim ya da donanımların varlık yönetimi işlemleri esnasında, süreçlerin daha verimli ve kolay halledilmesini sağlıyor. Bir diğer yenilik olan sanal klavye eklentisi ise kullanıcılara parolayı fiziksel klavye ile değil fare ile tıklayarak girme olanağı sunuyor. Böylece, D300S’i başka bilgisayarlarda kullanırken tuş bilgilerinin kaydedilme riskine karşı daha üst düzey bir koruma sağlanıyor.

Yeni seri sürücüler ayrıca, sürücü erişimini ve binlerce sürücünün kullanımını merkezi olarak yönetmeyi sağlayan IronKey EMS veya SafeConsole by DataLocker ile yönetilebilir modeller (D300SM) şeklinde de sunuluyor.Bu serideki modeller, SafeConsole desteğine sahip ilk IronKey sürücüleri olma özelliği de taşıyor. SafeConsole yazılımını kuran kullanıcılar sürücülerini bu şekilde kullanbiliyor. IronKey D300SM serisinin ise 2019’un ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.