Geri Dön

Kinoalı kısır tarifi

Kinoalı kısır, bulgurlu kısır tariflerinize bir alternatif olmaya geliyor. Son zamanlarda sağlıklı ve kilo vermeye yardımcı bir besin olan kinoa için yapımı kolay bir tarif: Kinoalı kısır tarifini çok seveceksiniz. İşte oldukça basit ama lezzetli olan bir kinoa tarifi:

Kinoalı kısır tarifi
  • Ocakta
  • 3 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı beyaz kinoa
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 biber salçası
Cherry domates ya da 1 büyük domates
2 adet salatalık
Konserve mısır
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağ
Nar ekşisi
Tuz
Sumak

Kinoalı Kısır Nasıl Yapılır?

- Kinoayı önce bir kap suyun içerisine koyup bir müddet bekletin. Su yüzeyine çıkacak olanları ayıklayın.

- Suyunu süzdüğünüz kinoayı bir tencereye boşaltın. Üzerine yaklaşık 2 bardak su ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

- Bir kaba domates ve biber salçasını koyup karıştırdıktan sonra bu karışıma kinoaları ekleyin.

- Cherry domatesleri ve salatalıkları minik minik keserek karışıma ekleyin. Mısırları katın.

- Maydanozları eklemeden önce tuz ve sumak katın. Ardından da zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyin.

Nar ekşisi yerine 1 yemek kaşığı limon da kullanabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber