Kinoa, çok fazla lif oranına sahip olmasıyla birlikte et kadar proteinli bir besin üstelik glutensiz. Salatayla da buluşunca lezzetine doyum olmuyor.

Malzemeler:

½ su bardağı kinoa
3 çay  bardağı su
2 dal taze soğan
4 çeri domates
1 salatalık
1 havuç
7 yaprak kıvırcık
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
Bir tutam Reyhan, roka
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Limon suyu
Tuz


Yapılışı:

- Kinoayı küçük bir kaba alıp üzerini geçinceye kadar su ilave edin.
- Yarım saat suda bekletin.
- Suyunu süzüp  bir tencereye alıp, üzerine 3 çay bardağı kadar su   ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanan kinoanın fazla suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
- Yeşillikleri bol suda yıkayıp kurulayın.Ardından ince ince doğrayın.
- Salatalığı küçük küpler halinde doğrayın.Havucu rendeleyip, çeri   domateslerinin her birini 4 parçaya bölün.
- Tüm salata malzemelerini derin bir kaseye aktarıp üzerine      soğuyankinoayı ekleyin.
- Ayrı bir kasede hazırladığınız zeytinyağı,tuz,limon suyu, ve nar   ekşisini karıştırıp salatanın üzerine ekleyebilirsiniz.

Not: Dilerseniz miktarları değiştirebilir, tercihen ekleme çıkarılma yapılabilir.

  Afiyet olsun.