İstanbul KİPRİANU: “İKİ TARAFIN İYİ NİYETİYLE BAŞARACAĞIZ”

KİPRİANU: “İKİ TARAFIN İYİ NİYETİYLE BAŞARACAĞIZ”

23.01.2016 - 10:59 | Son Güncellenme:

.

KİPRİANU: “İKİ TARAFIN İYİ NİYETİYLE BAŞARACAĞIZ”

Kıbrıs Rum Yönetimi Ana Muhalefet Partisi AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Kıbrıs sorununun, iki tarafından iyi niyetiyle çözüleceğini söyledi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kıbrıs çözüm süreci konusunda görüşmek üzere Türkiye’ye gelen Kıbrıs Rum Yönetimi Ana Muhalefet Partisi AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, resmi ziyaretler öncesi İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mensur Akgün’ün konuğu oldu. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Güney Kıbrıs Rum kesimi lideri Nikos Anastasiadis’in ilk kez uluslararası bir platformda bir araya gelerek Ada’nın geleceğini konuşmalarını “İki lider de fırsatları değerlendirmek istiyor” diye yorumlayan Andros Kiprianu, “İki tarafta da çözüm yönünde bir istek var. Kıbrıs sorunun çözümü için ilk defa bir araya geldiler. İki lider de kendilerine verilen bu fırsatı değerlendirmek istiyor. Ama tabii ki bu zaman alacak bir şey” diye konuştu.
“İKİ TARAFTA DA SAĞDUYU DEVAM EDERSE ÇÖZÜME ULAŞIRIZ”
Müzakere masasında iki tarafın da prensiplerine uyarak çözüme kavuşulacağını söyleyen Kiprianu, “Eğer iki tarafta da sağduyu devam ederse ve anlaşılan çerçeve kapsamında yine aynı pozisyonlar devam ederse çözeceğimize inanıyorum. Ancak eğer pozisyonlar anlaşılan çerçeve ve uluslararası hukukun dışına çıkarsa bir sonuca erişmemiz çok zor olacak” dedi.
“ÇÖZÜM, ÖRNEK TEŞKİL EDECEK BİR KÖPRÜ OLUŞTURACAK”
Anlaşmanın bölgenin huzuru açısından önemli olduğunu dile getiren Kiprianu, “Eğer iki tarafı da tatmin eden bir anlaşmaya erişebilirsek bölgemizin huzuru açısından farklı dinlerin, farklı kültürlerin bir arada ekonomik ve siyasi işbirliği içerisinde yaşamasına örnek teşkil edecek bir köprü oluşturacak” açıklamalarında bulundu.