Geri Dön
Kıraç: Yabancı dilde eğitimi durdurup enstrüman dersi koymalıyız

Kıraç: Yabancı dilde eğitimi durdurup enstrüman dersi koymalıyız

Kıraç, 'Beni Ben Yapan Şarkılar' adını taşıyan albümünü geçtiğimiz günlerde yayımladı. Türk müziğinin klasikleri arasına giren Barış Manço, Cem Karaca ve Edip Akbayram şarkılarını yorumlayan Kıraç, albümün hikâyesini anlatmak üzere Stand-Art'ta konuk oldu.

İhsan Dindar
İhsan Dindar

Kıraç'ın kendi stüdyosunda gerçekleştirdiğimiz yayında, yeni albümünün hikâyesini dinledik.

Haberin Devamı

Sanatçı, "İki yıl önce artık bu albümü yapmam lazım dedim. Barış Manço, Cem Karaca gibi isimlere derleme albümler yapılıyor. Bu tür çalışmaların sadece birinde Zeki Müren yer aldı. Müren benim için çok önemli bir isim. O albümde ben Berduş'u söyledim. Toplama albümlerin içinde yer almaktan çok haz etmiyorum. Yorumunu beğenmediğim başka şarkıcılarla aynı albümde yer almış oluyorum. Bundan hoşlanmıyorum. Bunları özensiz albümler olarak görüyorum" diyor.

Halkın kendisini Barış Manço ve Cem Karaca'nın devamı olarak gördüğünü ifade eden Kıraç, "Benim de bir şeyler yapmam lazım. Bu şarkıları çok seviyorum. Beni ben yapan şarkılar bunlar" şeklinde devam ediyor sözlerine.

"Çalan benim şarkımmış"

"Geçenlerde bir belgesele rastladım. Doğa görüntüler... Çalan bir şarkı çok hoşuma gitti. Bir baktım; Meğer bu benim şarkımmış. Güldüm. Çok hoşuma gitti."

Haberin Devamı

"Adsız'ın benim için müthiş bir hikâyesi var"

Röportajda yeni albümünde yer alan şarkılara dair bilgi veren Kıraç, Cem Karaca'nın 'Adsız' ismini taşıyan parçaya ayrı bir parantez açtı. "Bu bana göre bir çeşit vasiyetti. Dedim ki: Cem Baba ben senden bir şarkı söylemek istiyorum. Daha önce onun da seslendirdiği Kara Yılan'ı söylemiştim. Ki o da bir türküdür. Çok da başarılı yorumladığımı düşünmüyorum. Onun dışında da söylemedim. Sizden bir şarkı söyleyeyim dedim. 'Adsız diye bir şarkım' var dedi. O şarkı diğer çalışmalarımın arasında gölgede kaldı. 'Bu şarkı senin sesine çok uyar. Sen bu şarkıyı söyle' dedi. Zaten bu konuşmadan 6-7 ay sonra Hakk'ın rahmetine kavuştu."

"Hiçbir enstrümanın virtüözü değilim"

Albümde kullanılan pek çok enstrümanı bizzat Kıraç, "Ben hiçbir enstrümanda virtüöz değilim" diyor: "Müzik benim hobim. Bir enstrümanı elime aldığımda heyecanlanıyorum. Hepsini seviyorum ama hiçbiri gitarın yerini tutmaz. Bu konuda müzisyenlere sitemim var. Tek bir enstrümana kendilerini kaptırıp profesyonelleşiyorlar. Ben bu profesyonelleşmeye karşıyım. Biz müzisyeniz, her enstrümanı denemeliyiz."

"Yabancı dilde eğitimi durdurup enstrüman dersi koymalıyız"

Enstrüman eğitimi konusunda da konuşan Kıraç "Türkiye'de ciddi bir etkim olsa yabancı dilde eğitimi durdurup yerine zorunlu enstrüman dersleri koyardım. Alzheimer'a bile iyi geliyor." dedi.

Haberin Devamı

ihsan.dindar@milliyet.com.tr
https://instagram.com/ihsandinovski

Benzer İçerikler