Kiraz reçeli tarifi, kiraz mevsiminin gelmesiyle beraber çok fazla aranan reçel tarifleri arasında yer almaya başladı.  Ezilmiş ve çok fazla olgunlaşmış kirazları tüketemiyorsanız size vereceğimiz kiraz reçeli tarifini deneyebilirsiniz. Sağlık açısından inanılmaz faydaları bulunan kirazın reçelini hazırlamak için sabırsızlananlara işte kiraz reçeli tarifi.

 

 

Kiraz Reçeli Tarifi

- 3 kilo çekirdekleri kiraz

- 6 su bardağı şeker ( isteğe göre arttırabilirsiniz.)

- 1 limon

1. adım: Kirazlarımızı yıkayıp saplarını kopararak çekirdek kısmını çıkaralım.

2. adım: Çekirdeklerinden ayrılan kirazları bir tencerenin içine alıp üzerine şekerini koyalım.

3. adım: Tenceremizin kapağını kapatıp bir gece dışarda bekletelim. Sabah şeker erimiş ve kirazlar suyunu bırakmış olacaktır. (Artı su ilavesi yapmadım kendi suyu yeterli geldi.)

4. adım: Reçelimizi kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Reçelin üzerinde köpükler oluşmaya başlayacaktır bu köpükleri kaşık ya da kevgir yardımıyla alın.

 

 

5. adım: Bu aşamada reçelin altını kısık ateşe alın ve reçel koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin. Yaklaşık 1 saat

Hemen tüketecekseniz reçeliniz sıcakken kavanozlara koyup soğuduktan sonra ağzını kapatın ve serin yerde muhafaza edin.

6. adım: Hemen tüketmeyecekseniz reçeliniz sıcakken kavanozlara koyun ve ağzını sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirin.

Kirazın sağlık açısından da çeşitli faydaları bulunmaktadır. Kirazın faydalarını öğrenebilmek için aşağıda vermiş olduğumuz linke tıklayabilirsiniz.