11.11.2017 02:30 | Son Güncelleme: 11.11.2017-0:41

Kırkağaç kavunu kış sofralarına hazırlanıyor

Manisa’da dayanıklılığı ile ünlü Kırkağaç kavununda hasat sezonunun ardından yaklaşık 15 bin ton ürün, kışın satışa sunulmak üzere iplere asılarak bekletiliyor.

Çürümeye dayanıklı olması, aroması ve sert kabuğuyla diğer kavun  türlerinden ayrılan ve bu özellikleriyle 2008 yılında coğrafi işaret tescili  alınan Kırkağaç kavununun büyük bölümü kış aylarında pazara sunulacak.

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz, ilçede bu yıl yaklaşık  800 çiftçinin 8 bin dönüm alanda ürettiği kavunda hasat sezonunun verimli  geçtiğini, 25 bin tonluk ürünün bir bölümünün pazara sunulduğunu söyledi.

Kavunun kış aylarında daha fazla gelir getirdiğini belirten Boğaz,  “Tarlada kavun hasadı bitti, şimdi depolama işlemi sürüyor. Yaklaşık 15 bin ton  kavun depolara asılıyor. Kavunlarımız şubat ayı sonuna kadar çürümeden özelliğini  koruyabiliyor. Şu aralar kilogramı rafta 2.5 lira olan kavunun yıl başında 5 lirayı bulmasını bekliyoruz” dedi.

Bu habere ifade bırak
  • 0Mutluyum
  • 0Şaşkınım
  • 0Kararsızım
  • 0Kızgınım
  • 0Üzgünüm
Toplam Oy0
EtiketlerManisa