Kırklareli Kırklareli'den Kısa Kısa

Kırklareli'den Kısa Kısa

28.02.2017 - 14:34 | Son Güncellenme:

Kırklareli'de cam atıklar toplanıyor

Kırklareliden Kısa Kısa

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Belediyesi, cam atıkları toplamaya başladı.

Haberin Devamı

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, yaptığı açıklamada, Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğü "Geri Dönüşüm Projesi" kapsamında "Sağlıklı ve Temiz Bir Çevre İçin Atma Geri Dönüştür" sloganı ile yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde cam atıklarının toplandığını belirtti.

Çevrenin korunması adına adımlar attıklarını belirten Kesimoğlu, şunları kaydetti: "Etkin bir geri dönüşüm sağlayabilmek için cam atıkları da ayrı toplamaya başladık. Halkımızdan cam ambalajları, mahallelere yerleştirilen cam kumbaralarına atarak doğanın korunmasına ve ekonomiye katkı sunmalarını bekliyoruz."

- Vergi Haftası

Lüleburgaz'da 28. Vergi Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Eski Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Lüleburgaz Vergi Dairesi Müdürü Remzi Üver, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Haberin Devamı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende bir konuşma yapan Üver, devletin ihtiyaçlarını karşılamak için gerçekleştirdiği kamu hizmetlerinin en önemli kaynağını vergi gelirlerinin oluşturduğunu söyledi.

Vergi bilincinin yerleşmesi ve verginin tabana yayılmasının ülke ekonomisinin geleceği ile doğrudan ilişkili olduğunu ifade eden Üver, vergi ödemenin herkesin vatandaşlık görevleri arasında bulunduğunu belirtti.

Vergi bilincinin daha çok arttırılması amacıyla Vergi Haftası'nın kutlandığını anımsatan Üver, Vergi Haftası'nın kutlu olması temennisinde bulundu.

Hafta kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulunacaklarını aktaran Üver, şöyle konuştu:

"Daha iyi, daha yaşanabilir ve daha güvenli bir Türkiye için vatandaşlık görevlerimiz arasında bulunan vergi verme bilincimizin arttırılması amacıyla her yıl Maliye Bakanlığımızca Vergi Haftası kutlanmaktadır. Devletin ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerçekleştirdiği kamu hizmetlerinin en önemli kaynağını vergi gelirleri oluşturmaktadır. Vergi bilincinin yerleşmesi, verginin taban yayılması ülke ekonomisinin geleceği ile doğrudan ilişkilidir. Vergi Dairesi olarak vatandaşlarımızda vergi bilincinin daha çok arttırılması amacıyla hafta boyunca bazı kurum ve kuruluşlar ile okullarımızı ziyaret edeceğiz. Daha güzel daha müreffeh bir ülkede yaşamak dileğiyle Vergi Haftası'nı tebrik ediyorum."