Kırklareli Kırklareli'nde Askerlere Yönelik 15 Temmuz Davası

Kırklareli'nde Askerlere Yönelik 15 Temmuz Davası

14.06.2017 - 14:56 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan 81 sanığın yargılanmasına devam ediliyor

Kırklarelinde Askerlere Yönelik 15 Temmuz Davası

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan 81 sanığın yargılaması sürüyor.

Haberin Devamı

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'ndeki salonda yapılan ikinci duruşmaya, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu 33 tutuklu sanık geniş güvenlik önlemleri altında getirildi.

Duruşmada, mahkeme heyeti, müzekkerelere verilen yanıtları okudu, talepler alındı.

Cumhuriyet Savcısı Öztürk, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan, eski Binbaşı Servet Arslan, eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu 33 sanığın "tanık ve sanık ifadeleri, darbe girişimine ilişkin tespit tutanakları, WhatsApp mesajları, telefon görüşmeleri, kamera kayıtları göz önüne alındığında suç işledikleri yönünde kuvvetli suç şüphesi oluştuğunu" belirtti.

Sanıkların adli kontrolle serbest bırakılmaları durumunda kaçacakları veya yargılamayı sonuçsuz bırakmak amacıyla saklanacakları yönünde şüphe bulunduğunu belirten Öztürk, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süreyle mahkum olacakları cezanın infazında hürriyeti kısıtlama yönünde bir ihlalin oluşmadığını kaydetti. Öztürk, bu gerekçelerle, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Haberin Devamı

Duruşmada, sanık avukatları mütalaaya ve müzekkere gelen belgelere ilişkin savunma yaptı.

Duruşmaya bir süre ara verildi.

İddianamede sanıkların, "TBMM'yi ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye, bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs" suçlarından ayrı ayrı dörder kez ağırlaştırılmış müebbet ile "silahlı terör örgütüne üye olmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan beşer yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.