Samsun Kırkpınar Finalistinden Kaymakam Yılmaz Ve Başkan İkiz'e Ziyaret

Kırkpınar Finalistinden Kaymakam Yılmaz Ve Başkan İkiz'e Ziyaret

18.07.2018 - 16:01 | Son Güncellenme:

.

Kırkpınar Finalistinden Kaymakam Yılmaz Ve Başkan İkize Ziyaret

SAMSUN (AA) -Edirne'de yapılan 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde karşılaştığı Orhan Okulu'ya yenilerek ikincilikte kalan Şaban Yılmaz, Havza ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Haberin Devamı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ikinci olan Şaban Yılmaz, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz'ı ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Kırkpınar'da başpehlivan olmayı çok istediğini dile getiren Şaban Yılmaz, "Gönül isterdi ki Samsunumuza başpehlivanlığı getirelim ama olmadı. Kaybedenin olmadığı, kazananın Türkiye sporu olduğu Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde mücadele eden tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Havza'da çok yetenekli genç kardeşlerimiz var. İnşallah onları da oralarda mücadele ederken izlemeyeceğiz." dedi.

Kaymakam Yılmaz da Şaban Yılmaz'ı tebrik ederek, "Bizleri finallere kadar taşıdığı ve finallerde de başarıyla temsil ettiği için tebrik ediyorum. İnşallah bir dahaki sene kendisini Havza'da başpehlivan olarak ağırlayacağız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şaban Yılmaz, daha sonra Belediye Başkanı Murat İkiz'i makamında ziyaret ederek, güreşe ve güreşçilere verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

İkiz, başarılı güreşçiyi kabulünde, ata sporu yağlı güreşlerin kültürlerinde çok önemli yeri bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Bu sporu yaşatmak için elimizden geleni yapmaktayız. Bunun için her yıl ilçemizde yağlı pehlivan güreşleri tertip edilmekte. Kardeşimiz iyi mücadele ile göğsümüzü kabarttı, kendisini tebrik ediyorum. Havza Belediyesi olarak güreşe ve güreşçilere desteğimiz her zaman devam edecek. Şaban kardeşimizi bu kararlılık ile inşallah Kırkpınar başpehlivanı olarak göreceğiz."

Bu arada İkiz ve Havzalı iş adamı Keramettin Aydın, Şaban Yılmaz'a altın hediye etti.

Şaban Yılmaz, Muharip Gaziler Havza Temsilcisi Harun Saat'i de ziyaret etti.

Yazarlar