Edirne KIRKPINAR’IN EN GENÇ MUHABİRİ OLDU

KIRKPINAR’IN EN GENÇ MUHABİRİ OLDU

26.07.2016 - 19:10 | Son Güncellenme:

.

KIRKPINAR’IN EN GENÇ MUHABİRİ OLDU

Edirne’de bu yıl 655’incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde toplam 209 gazeteci görev yaparken, bunların arasında 13 yaşındaki Esat Topaç en genç muhabir olarak dikkat çekti.
Edirne’de bir yerel gazetede muhabir ağabeylerine yardım amaçlı boş zamanlarını değerlendiren Topaç, fotoğraf çekmeye ilgi duyduğunu söyledi. Kırkpınar Er Meydanı’nda görev yapan muhabirlerin dikkatini çeken Topaç’a büyüklerinden fotoğrafla ilgili tüyolar aldı. topaç, Kırkpınar’da 3 gün boyunca sahada görev yaptı. Bu yıl 8’inci sınıfa geçen 13 yaşındaki Esat Topaç boş zamanlarını Edirne’de bir yerel gazetede geçiriyor.
655.Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde çektiği fotoğraflarla ustalardan tam not alan Topaç, 3 gün boyunca Kırkpınar’da çektiği haber ve magazin fotoğraflarının yanı sıra, favorisi olan Recep Kara’nın tüm müsabakalarını yakından takip ederek fotoğrafladı. Genç muhabir Topaç, çektiği Recep Kara fotoğraflarını bir CD’de toplayarak yapacağı bir ziyaretle kendisine ileterek, onunla yağlı güreşler ve Kırkpınar konulu bir röportaj yapmayı amaçlıyor.
“Abla ve ağabeylerim bana yardımcı oldu”
Topaç, kullandığı fotoğraf makinesinin İSO ve diyafram gibi ince ayarları konusunda foto muhabiri ve fotoğraf sanatçılarından yardım aldığını belirterek, “Abla ve ağabeylerim bana bu konuda çok yardımcı oldular. Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Haber fotoğrafçılığı konusunda bana sahada yardımcı oldular. Ben haber odaklı fotoğrafçılık konusunda öğrenmeye meraklıyım. Zaten okuldan kalan boş zamanlarımı yerel gazetede geçiriyorum. Gazetecilik yapan abla ve ağabeylerimi kendime örnek alıyorum. Kırkpınar’da güreşlerde favori isimlerle tanışma imkanı buldum ve onlarla fotoğraf çektirdim” dedi.