Kırmızı pancar salatası tarifi herkes tarafından yapılan ve severek tüketilen salata tarifleri arasında yer almaz. Kırmızı pancar renginin koyu olmasından ve soyulurken eli boyama etkisi barındırmasından dolayı çoğu insan tarafından çok fazla tüketilmez. Ancak size vereceğimiz ufak tefek ip uçlarından sonra kırmızı pancar salatası tarifini çok pratik ve lezzetli bir şekilde hazırlayabileceksiniz.

Pancar kırmızı rengini,  güçlü bir antioksidan olan betanin adlı bir pigmentten alırlar.
Pancar ayrıca lif, vitamin C ve B9 ve potasyum, manganez ve demir gibi mineraller açısından zengindir. Düzenli olarak tüketilen pancar, kan akışını iyileştirebilir, kan basıncını düşürür, sindirime yardımcı olabilir ve çeşitli kanser türlerinin gelişimini engelleyebilir.
Kırmızı pancar salatasını ister mikrodalgada, ister fırında isterseniz buharda pişirerek hazırlayabilirsiniz. Kırmızı Pancar salatası tarifi  pişirme yöntemlerine geçmeden önce aşağıda vermiş olduğumuz adımları izleyebilirsiniz. 

İşte  kırmızı pancar salatası tarifleri
Malzemeler 

- Pancar 
- Su 
- Bıçak 

Pancar salatası hazırlamadan önce pancarların sert ve aynı boyda olmasına özen gösterin.

 

 

1. adım: • İlk olarak pancarların yapraklarını kesin. Sapların yaklaşık bir santimini bırakarak, yaprakları pancardan ayırın.

 



 

2. adım: •  Herhangi bir toprağı temizlemek için pancarları iyice yıkayın ve bir kağıt havluyla kurulayın.

Mikrodalgada pişirme yöntemi

Mikrodalgada pancar pişirmek en pratik yöntemlerden biri olacaktır.

 Malzemeler 

- Bir miktar su 
- Yanmaz kırılmaz borcam  

 

 

• Mikrodalga güvenli bir kaba eşit boyutlu pancar yerleştirin.
• İçerisine 1 bardak su ilave edin.

 

 

•  Kaseyi plastik sargı ile kapatın ve mikrodalgaya yerleştirin.
• 6 ila 7 dakika boyunca pancarları mikrodalgada. Pişirip pişirmediklerini görmek ve / veya bir çift maşa kullanarak çevirmek için onları ortada kontrol edebilirsiniz.

•  Kaseyi mikrodalgadan dikkatlice çıkarın. Mikrodalga eldiveni giymeyi unutmayın, böylece elinizi yakmış olmazsınız.

 

 

Üzerindeki plastik sargıyı çıkardıktan sonra pancarların pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
• Kabuklarını  pancardan çıkarın.

 İnce parçalar halinde dilimleyin ve yemeye hazırsınız.

 


 

Fırında pişirme yöntemi 

Fırında pancar pişirmek, pancarın lezzetini yoğunlaştırır ve kabuklarının soyulmasını kolaylaştırır. Ayrıca, kavurma işleminden sonra pürüzsüz ve ipeksi hale geldiğinde dokuyu gevrek bir şekilde değiştirir.

Malzemeler 
•    Pancar
•    Aliminyum folyo
•    Çatal

 

 

Pancarlara delik açın 
Pancarın kökünden tutun ve her birinde birkaç delik açmak için bir çatal kullanın.

•    Fırını önceden 400 dereceye getirerek ısıtın.
•    Her pancarı alüminyum folyoya sarın, tüm uçlardan tamamen kaplayın.
•    Fırın tepsisine fırında koyun ve 50 ila 60 dakika boyunca kızartın.
•    Aşırı pişmediğinden emin olmak için pancarları her 20 dakikada bir kontrol edin. Eğer yanmaya veya kurumaya başlarlarsa, üzerine birkaç damla su serpiniz ve pancarları fırına geri koymadan önce folyoya sarabilirsiniz. 

 

 

•    Pişirildikten sonra, bir çift maşa kullanarak bunları fırından çıkarın ve pancarları açın.
•    İyice soğumalarını bekleyin.

 

•    Her pancarın kökünü kesin ve kabuklarını soyun.
•    Pancarlardan nasıl faydalanmak istiyorsanız o şekilde kesebilirsiniz. 
•    Pancarları dilimledikten sonra  içerisine  birkaç parça süzme peynir ve kişniş karıştırın.
•    Yemeklerinizin yanında kavrulmuş pancar salatasını buzdolabında 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Buharda pişirme yöntemi 

Buharda pişirme yöntemi  sebze yemeklerinin hızlı ve sağlıklı bir şekilde pişirmenin başka bir yoludur. Pancarlar doğrudan suya maruz kalmazlarsa, toprak lezzetlerini ve parlak pembe rengini korurlar.

 

  1. adım:

Büyük bir tencereye 1 litre su dökün. Buhar sepetini tencerenin üzerine yerleştirin.
•    Suyu bir kaynamaya getirin ve pancar dilimlerini buhar sepetine koyun.

•    Dilimleri eşit şekilde dağıtın ve kapağı buharlı pişiricinin üzerine koyun.

 

 

2. adım:

•    Pancarları  kısık ateşte 7 ila 10 dakika boyunca pişirin.
•    Kapağı çıkarın ve parçaların dağılıp dağılmadığını kontrol edin.

 

 

3. adım:
•    Isıyı kapatın ve pancarları servis tabağına aktarın.
•    Onları biraz süzme peynir ve kişniş ile süsleyin ve servis yapmaya hazırlar.