Kirpik ve Kaş Ekimi Hakkında…

Kaş ve kirpikler, yüz hatlarını belirginleştirir ve gözlere derinlik katar. Kirpiklerin az olması, kaşların eksik ya da az çıkması yüzümüzdeki dengeyi ve görünüşü tamamen etkilemektedir.

Bu durum, çeşitli makyaj hileleriyle düzeltilebiliyor olsa da doğallık anlamında yeterli başarıyı gösteremeyen bu yöntemler, sürekli olarak tekrarlanması gerektiği için maddi ve manevi anlamda zaman kaybı yaratmaktadır.

“Kirpik ve kaş ekimi, tarihteki ilk saç nakli denemeleri arasındadır.”

İlk saç nakli denemeleri 1950'li yıllarda yapılmaya başlanmış ve kaş bölgesi, kirpik bölgesi üzerinde de çeşitli çalışmalar yapılmıştır ancak o dönemin şartlarında ciddi bir ilerleme sağlanamamıştır. 2000'li yıllar saç ekiminin olduğu gibi kirpik ve kaş ekimi içinde altın çağ niteliğindedir.

Haberin Devamı

Kirpik ve kaş ekimi 2002 yılında FUE tekniğinin bulunması ve gelişmesinden sonra özellikle son yıllarda artmaya başlamış ve ciddi anlamda hem kadınlar hemde erkekler tarafından tercih edilir olmuştur. Kirpikleri seyrek olanlar, kaşları dökülmüş ya da bir sebepten çıkmayan kişiler, kaş şekillerini beğenmeyen hastalarımız veya kirpiklerini daha dolgun görmek isteyen kişiler kaş ve kirpik ekimi operasyonu yaptırabilmektedir.

Kaş ve kirpik ekimi operasyonları yaklaşık 2-3 saat kadar sürer. Kaş ekimi ve kirpik ekimi için donör bölgeden tek tek toplanan kıl kökleri, açılan kanallara yerleştirilir ve ekim tamamlanır. Kaş ve kirpik ekimi operasyonları lokal anestezi ile gerçekleştirilir böylece hasta operasyon süresince bir acı ya da ağrı hissetmez. Operasyon sonrasında ekim yapılan alanların darbeden korunması, yeni ekilen kıl köklerinin sağlıklı bir şekilde uzamaya başlaması için oldukça önemlidir.

Kaş ve kirpik ekimi operasyonu sonrasında iyileşme süreci, kişiye göre değişmekle birlikte yaklaşık 10 gün olarak düşünülebilir. İlk 3 gün istirahat edilmesi yüz bölgesinde oluşacak şişlikleri / ödemleri engelleyebilmektedir.

“Kaş ve kirpik ekimi oldukça hassas yapılmalıdır”

Yüz bölgesine yapılan saç nakillerinde hassasiyet daha ön plandadır. Kafa derisiyle kıyaslandığında çok daha hassas bir yapıda olan yüz bölgesi, operasyon sonrasında iz oluşumuna çok daha açık bir yapıdadır bu yüzden özellikle kaş ve kirpik ekimi ya da sakal bıyık ekimi gibi yüz bölgesine yapılan ekimlerde kanal açma işlemi yaparken kanalların derinliğine açısına ve büyüklüğüne dikkat edilmesi gerekir. Günümüzde oldukça güzel kaş ve kirpik ekimi operasyonları gerçekleştirmekteyiz ve doğal görünümlü kaş ve kirpikler yaratabilmekteyiz.

Haberin Devamı

DR. Yetkin BAYER

www.yetkinbayer.com