Kırşehir Kırşehir Belediyesi'nin Bosna Hersek'te Yaptırdığı Cami İnşaatı

Kırşehir Belediyesi'nin Bosna Hersek'te Yaptırdığı Cami İnşaatı

12.08.2018 - 16:46 | Son Güncellenme:

.

Kırşehir Belediyesinin Bosna Hersekte Yaptırdığı Cami İnşaatı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediyesince Bosna Hersek'te yaptırılan Ahi Evran-ı Veli Kırşehir Camisi'nin inşaatının devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kırşehir'in Bosna Hersek'teki "Kardeş şehri" Olova'da, geçen yıl kasım ayında Ahi Evran-ı Veli Kırşehir adıyla yapımına başlanan 400 kişi kapasiteli caminin inşaatı devam ediyor.

Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Derviş Arslan ve Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halil Çalışır, Olova'da yaptırılan cami inşaatında incelemelerde bulundu.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kardeş şehir olduğumuz Bosna-Hersek'in Olova Şehrine 'Ahi Evran-ı Veli Kırşehir Cami' adını verdiğimiz cami hızla yükseliyor. Bosnalı kardeşlerimizin inancı Ahi Evran Caminin minarelerinden yükselen ezanlara karışacak. Bir zamanlar yıkılan binlerce camiden ezan sesi duyulmasa da bu topraklarda ezanlar susmayacaktır. Biz Müslümanlar inananlar arasında fark görmeyiz ve tüm inananların kardeş olduğuna inanırız. Ahi Evran-ı Veli Kırşehir Camisi, kısa sürede de ibadete açılacaktır."