Kırşehir Kırşehir'de "Çikolatacı Sami'nin Engelli Gecesi"

Kırşehir'de "Çikolatacı Sami'nin Engelli Gecesi"

02.12.2017 - 16:15 | Son Güncellenme:

.

Kırşehirde Çikolatacı Saminin Engelli Gecesi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de sokakta çikolata satarak geçimini sağlayan görme engelli Sami Coşkun'un farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı "Çikolatacı Sami'nin Engelli Gecesi" etkinliği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde altıncı kez düzenlenecek.

Haberin Devamı

Kentte "Çikolatacı Sami" olarak tanınan 39 yaşındaki Sami Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altı yıl önce Kırşehir'de farkındalık yaratmak için engellilere yönelik bir gece düzenlemeye karar verdiğini belirtti.

Engelliler gecesi düzenlemek için çok emek harcadığını dile getiren Coşkun, "Özellikle engellilerin etkinliğe sahip çıkmasını istiyorum. Bu bizim gecemiz. Bir de bölgedeki idarecilerin etkinliğe gelmelerini ve yaptığımız çalışmaları desteklemelerini istiyorum" diye konuştu.

Halka açık yapılacak etkinlikte bilet satışı yapılmayacağını ve engelliler için yardım toplanmayacağının altını çizen Coşkun, etkinlikte Kırşehir Engelsiz Yaşam Merkezi'ndeki engelli öğrencilerin şiir ve şarkılar okuyacağını, gecenin kapanışını da kendi seslendireceği türküyle yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldiğini belirten Coşkun, iki yaşında geçirdiği sarılık sonrası yanlış tedavi uygulanması sebebiyle görme yetisini kaybettiğini aktararak, şöyle devam etti:

"Yedi yaşımda babam vefat etti. O yıllarda Kırşehir'de görme engellilerin eğitim alabileceği bir kurum olmadığından okumaya Niğde'de başladım. Orta öğrenimimi İstanbul'da tamamladım. Lise eğitimim için tekrar Kırşehir'e döndüm. Başvurduğum lisenin müdürü görme engelliler için eğitim veremeyeceğini söyleyince okumayı bıraktım.

20 sene önce Kırşehir sokaklarında sakız, simit ve çikolata satarak çalışmaya başladım. Sabah 8.30'da işe başlıyorum. Akşam çarşı boşalanana kadar çalışıyorum. İşimi çok seviyorum. Bu hayata alıştığım için bana zor gelmiyor. Çikolatacı Sami olarak anılmaktan çok mutluyum. Sosyal bir insan olduğum için bu etkinliği yıllarca düzenleyebildim. Bu altıncı senemiz. Her sene son kez düzenlenecekmiş gibi itina ile çalışıyorum."