Kırşehir Kırşehir'de "Kyk Ormanları" Oluşturuldu

Kırşehir'de "Kyk Ormanları" Oluşturuldu

05.12.2017 - 15:20 | Son Güncellenme:

.

Kırşehirde Kyk Ormanları Oluşturuldu

KIRŞEHİR (AA) - Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kırşehir İl Müdürü Faruk Şahin ve öğrenciler, 4 farklı bölgede oluşturulan ormanlık alana çam fidanları dikti.

Haberin Devamı

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, 81 ilde başlatılan "KYK Ormanları" çalışması kapsamında Kırşehir'de de fidanların toprakla buluşturulduğunu ifade etti.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerle fidan dikmeye devam edildiğini hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Kredi ve Yurtlar Kurumu ailesi olarak kent genelinde 4 farklı KYK Ormanı oluşturduk. Ormanlarda öğrenciler ile birlikte çam fidanları diktik. Her geçen gün büyümeye devam eden KYK ormanlarında her öğrencinin bir fidan büyümeye ve yeni ormanlar oluşturmaya devam edecektir. Yurtlarımız, gençlere barınma, burs kredi hizmetleri vermenin yanı sıra insanlığa faydalı etkinlikleri düzenliyor, onların çevremizi güzelleştirmelerini sağlıyoruz. Gençlerimiz, bugün yaşadıkları şehirleri ağaçlandırarak geleceğe en anlamlı mirası bırakmaktadırlar. Bu uygulama kapsamında ülke genelinde 81 ilde 250 bin fidan toprakla buluşmuştur. Her ilde oluşturulan ormanlarda bulunan fidanlar gençlerimizin ve şehitlerimizin isimlerini taşımaktadır."