Kırşehir "Kırşehir'e Et Entegre Tesisleri Kurulmalı"

"Kırşehir'e Et Entegre Tesisleri Kurulmalı"

17.08.2018 - 11:33 | Son Güncellenme:

.

Kırşehire Et Entegre Tesisleri Kurulmalı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Türkiye genelinde marka olan Kırşehir etinin işlenmesi amacıyla kurulacak entegre tesislerin üreticilerin gelirini artıracağını bildirdi.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Akın, Kırşehir Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, tarım ve hayvancılık alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tarım memleketi olan Kırşehir’de özellikle büyükbaş hayvancılığın çok gelişmiş seviyede olduğuna işaret eden Akın, üreticilerin de daha fazla gelir elde etmesi için et entegre tesislerinin kurulması gerektiğini vurguladı.

Kırşehir'de etin daha çok karkas olarak piyasaya sunulduğunu dile getiren Akın, şunları kaydetti:

"Kırşehir'e et entegre tesisleri kurulmalı. Kurulacak entegre tesislerle etin işlenerek piyasaya sunulması üreticimizin gelirini artıracaktır. Bu hususlar Valiliğimiz, ilgili kurumlar ve bu alanda faaliyet gösteren Ticaret Borsası gibi sivil toplum kuruluşlarımızın iş birliği ile ortak akılla planlanması gereken hususlardır. Hep birlikte gereken adımları atmak istiyoruz. Hayvancılıkta oluşan bazı sıkıntıları en aza indirmek ve çevreye uyumlu bir hayvancılığı teşvik etmek amacıyla oluşturduğumuz komisyonlarla çalışmalar yapıyoruz. Ticaret Borsası, çiftçilerimizin yaşadıkları sorunları takip ederek çözüme kavuşması noktasında işlemler yürüten kurumumuzdur. Çiftçilerimizin yaptığı üretimin kalitesini artırmak ve üreticilerimizi daha da bilinçlendirmek adına Ticaret Borsası ile birlikte çalışmalarımızı hızlandıracağız."