Kırşehir Kırşehir Gençlik Merkezinde Kültür Sanat Yarışmaları

Kırşehir Gençlik Merkezinde Kültür Sanat Yarışmaları

21.02.2018 - 10:52 | Son Güncellenme:

.

Kırşehir Gençlik Merkezinde Kültür Sanat Yarışmaları

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Cacabey Gençlik Merkezi tarafından gençlerin hayallerini gerçekleştirebilmeleri için birbirinden farklı alanlarda kültür sanat yarışmalarının düzenlendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Merkezden yapılan yazılı açıklamada, gençler arasında Türk müziği, şiir okuma, tiyatro ve bilgi yarışmaları düzenleneceği belirtilerek, kentte çok sayıda gencin bu yarışmalar aracılığıyla yeteneklerini sergileme fırsatı bulacakları vurgulandı.

Yarışmaların, 26-28 Şubat tarihlerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirileceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şiir okuma yarışması 26 Şubat 2018 tarihinde saat 10.00’da yapılacak. Yarışmaya 14 -25 yaş aralığında herkes katılabilir. Milli şairlerimiz Mehmet Akif Ersoy'un 'Anne-baba sevgisi' temalı şiirleri okunacaktır. Tiyatro yarışması ise 26 Şubat 2018 tarihinde saat 15.00’da yapılacak. Yarışmaya 14-29 yaş arası gençler en az 3 en fazla 15 kişilik ekiplerle katılabilecek. ‘Vatan sevgisi, çalışkanlık, fedakarlık, şehitlik, dürüstlük, vatan savunması' konuları ile komedi ve dram dallarında özgün senaryolar sahneye taşınacak. Türk müziği yarışması, 27 Şubat 2018 tarihinde saat 10.00’da 18 -29 yaş aralığındaki erkek ve kızların solo olarak seslendireceği özgün yorumlama dallarında yapılacaktır. Bin yıllık kültürümüzün sahneye taşınacağı yarışmada, gençler geleneksel müzik argümanları ile yapılmış eserleri, popüler kültür ürünü olan müzik argümanları ile sözlü olarak yeniden icra edecekler."

Haberin Devamı

Bilgi yarışmasının ise 28 Şubat saat 10.00’da Cacabey Gençlik Merkezi Spor Salonunda yapılacağı bildirilen açıklamada, "Yarışmaya 14 -25 yaş aralığındaki gençler katılabilecek. Yarışmada gençlere, genel kültür, İslam, Türk ve dünya tarihi, edebiyat, coğrafya, vatandaşlık, güncel Konular, sayısal mantık ve spor kültürü konularından sorular yöneltilecek." ifadesi kullanıldı.