Kırşehir Kırşehir İtfaiyesinden Baca Temizliği Uyarısı

Kırşehir İtfaiyesinden Baca Temizliği Uyarısı

05.12.2017 - 18:04 | Son Güncellenme:

.

Kırşehir İtfaiyesinden Baca Temizliği Uyarısı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, karbonmonoksit zehirlenmeleri ve soba yangınlarına karşı vatandaşları baca temizliği yapmaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

İtfaiye Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, havaların soğuması nedeniyle soba, doğalgaz ve kalorifer bacalarının temizlenmesi gerektiği hatırlatıldı.

Kış aylarında sıkça karbonmonoksit zehirlenmeleri ve soba yangınları meydana geldiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Özellikle havaların soğumasıyla ev yangınlarının ve zehirlenme vakıalarının yüzde 20'si temizlenmeyen bacalardan kaynaklanmaktadır. Mutfak, aspiratör ve bacalarda biriken is ve kurumlar potansiyel yangın tehlikesi oluşturmaktadır. Kış mevsiminden önce ev ve iş yerlerindeki soba ve kaloriferler bacalarının düzenli olarak temizletilmesi gerekmektedir. Bacaların yılda en az 2 defa temizletilmesi halinde, karbonmonoksit zehirlenmelerine bağlı ölümlerin de önüne geçilebilir. Kurumların bacalardaki tıkanıklığı baca yangınlarına neden olurken baca yangınları da bina yangınlarına sebep olmaktadır."