Malzemeler
•1 su bardağı toz şeker
•3 adet orta boy portakal
•3/4 su bardağı sıvı yağ
•3/4 su bardağı krema (oda sıcaklığında)
•3 adet yumurta
•1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•2,5-3 su bardağı un
•1 çay kaşığı
•Salep

Yapılışı

3 adet yumurta bir kabın içerisine kırılır. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edilip güzelce çırpılır. Toz şeker ve yumurta çok iyi bir şekilde çırpılmalıdır. 

Portakalların suyu sıkılır ve 1 su bardağı kadar portakal suyu elde edilir. Portakal suyunu, sıvı yağı ve kremayı üzerine ekleyerek güzelce çırpılır.
Ardından portakal kabuğu rendesi vanilyayla birlikte ovulur. Portakal kabukları vanilyayla güzelce ovulmalıdır.
Ardından vanilya ile ovulan portakal kabukları, salebin içine ilave edilerek güzelce karıştırılır. 
1 paket kabartma tozu ve 2,5-3 su bardağı un hazırlanan harca eklenir,spatula yardımı ile içinde topak kalmamasına özen gösterilerek güzelce karıştırılır. Elde edilen kekin kıvamının hafif sıvı olmasına özen gösterilmelidir.
Ardından kek harcı yağlanmış kek kalıbına dökülür.180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirilir. 
Fırınınızın performansına göre pişme süresi değişebilir. 
Kekinizin üzerine rendelenmiş portakal kabuğu ilave ederek servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları

•Yumurtaları şekerle çok iyi bir şekilde çırpmaya özen gösterin. 
•Yumurta ve şeker karışımına ekleyeceğiniz portakal kabuklarını vanilya ile güzelce ovduktan sonra ilave etmeye dikkat edin. 
•Kullandığınız krema ve yumurtaların oda sıcaklığında olmasına özellikle dikkat edin. 
•Portakal kabuklarını rendelerken sadece turuncu kısımları rendelemeye özen gösterin. Aksi halde beyaz kısımlar kötü bir tat oluşturacaktır. 
•Unu yavaş yavaş kıvamına göre ilave edin.