Kış Geldi!Evlerimize Bahar Geldi!

Merhabalar!!!!!Kış geldi hoş geldi evlerimize bahar geldi!!!! Nasıl mı?...Soğuk havalar nedeniyle bahçemize çıkamıyor, Bahçe havasını yaşayamıyoruz değil mi?! Üzülmeyin evlerimizde büyük küçük demeden çicekli çiceksiz bakmadan evinize uygun bitkiler koyarak evinizin atmosferiniz değiştirerek bahçe havasını oluşturabilirsiniz. Evinize bahar esintisi yapabilirsiniz. Ayrıca evde bitki yetiştirerek birçok kötü kokuları engellemiş, azaltmış olursunuz. İşte size evinizde bahar etkisi oluşturacak bitki denizinden sadece birkaç tanesini tanıtmak istiyorum. Hazır mısınız?!

Haberin Devamı

Spatifilyum- Barış çiceği bitkisini yetiştirirseniz sigara kokusu ile dolmuş odanızın havasını temizler,küflü alanlarınızın yaymış olduğu kötü kokuyu azaltırsınız.

Eğer geceleri karbondioksit gazını, zehirli formaldehit gibi toksinleri azaltmak ve ortamdaki oksijeni arttırmak isterseniz Paşa kılıcı - Sanseveria bitkisi yetiştirin. Üstelik succulent ailesinden olduğu için bakımı kolaydır.

Evinizin duvarlarını mı boyadınız?Günler geçti hala boya kokusu geçmedi mi? O zaman Benjamin Bitkisi yetiştirin evinizde.Ortamdaki kötü kokuları emer ve bol oksijen verir.

Pekiii! ahşap kokusunu sevmezmisiniz? hele yapıştırıcı kokusu?....hadi hemen Aşk merdiveni - Nephrolepis bitkisini yetiştirin. Hem görüntüsü çok güzel hem ortamı doldurur ve estetik izlenim verir.

Ya da odalarınızdaki toksinleri azaltan, bol oksijen salan,tuvalet-banyo kokularını azaltan bir bitki isterseniz hemen Kauçuk - Ficus elastica alın ve yetiştirin.

Haydi o zaman kış geldi diye bahçenizden uzak kalmayın. Harekete geçin.Evinizde bahçe oluşturun.Ortamınızı değiştirin.Bakın o an kendinizi nasıl iyi hissedeceksiniz.Huzurlu ve mutlu olacaksınız.Evinize aldığınız veya yetiştirdiğiniz bitkiler hem evinize sağlık getirirken hem sizi enerjik,capcanlı hale sokacaktır.Sevdiklerinize sevginizi göstermek isterseniz çicekler hediye edin.Eminim çok mutlu olacaklardır.Çünkü sevgiyi en iyi bitkiler anlatır.

MUTLULUK PEŞİNİZİ BIRAKMAMASI DİLEĞİMLE…….

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ/////PEYZAJ MİMARI

Haberin Devamı