Dünya Kış Olimpiyatları’nda nörovirüs salgını

Kış Olimpiyatları’nda nörovirüs salgını

17.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Güney Kore’deki nörovirüs salgını ilk kez 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları’nda yarışan atletlere ulaştı. İsviçre Olimpiyat Takımı iki serbest stil kayakçısına virüsün bulaştığını duyurdu.

Kış Olimpiyatları’nda nörovirüs salgını

Güney Kore’de 200’den fazla kişiye bulaşan ve kusma, ishal gibi rahatsızlıklara yol açan nörovirüs, 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları’nda yarışan atletlerden bazılarına da bulaştı. Şu ana kadar çok sayıda Olimpiyat personelini etkileyen ve oldukça bulaşıcı olan virüs daha önce hiçbir atlete bulaşmamıştı. Sputnik’te yer alan habere göre, İsviçre Olimpiyat Takımı sözcüsü takımlarındaki 2 serbest stil kayak sporcusuna virüs bulaştığını ve bu atletlerden birinin Fabian Boesch olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Kış Olimpiyatları’nda nörovirüs salgını

‘Takımdan ayrılar’

Diğer atletin ismi açıklanmazken takım sözcüsü, “Herkes güvende. Yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Onları takımın geri kalanından ayırdık ve şu anda iyileşme sürecindeler” dedi. Kirlenmiş meyve ve sebzeler ile bulaşabilen nörovirüs, kişide karın ağrısı, bulantı, kusma ve ishale yol açıyor. Virüsün yayılmasını önlemenin en etkili yolunun ise elleri iyi yıkamak ve kişisel hijyene dikkat etmek olduğu belirtiliyor.