Muğla Kısa Dönem Er'ler Yemin Etti

Kısa Dönem Er'ler Yemin Etti

02.06.2017 - 13:10 | Son Güncellenme:

.

Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Kısa dönem vatani görevini Muğla’da İl Jandarma Komutanlığı emrinde tamamlayacak olan 71 er ailelerinin de katılımı ile yemin etti. Muğla İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen yemin törenine Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Jandarma Komutan vekili Albay Numan Öksüz, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, diğer protokol üyeleri ve kısa dönem vatani görevini yapacak erlerin aileleri katıldı.
Tören kısa dönem erlerin yemin töreni ile başladı. Yeminin ardından Şehit Yarbay Alim Yılmaz’ın babası Mehmet Yılmaz tarafından kaleme alınan ‘Jandarmayım ben’ şiiri Jandarma Er Altan Aka tarafından okunurken, 367. Dönem erler adına Mehmet Bakır konuşma yaptı. Jandarma er Nazmi Soy’un ‘Jandarma olmak onurumdur’ isimli şiirinin ardından Muğla İl Jandarma Komutan Vekili Albay Numan Öksüz konuşma yaptı. Öksüz, “Değerli anne ve babalar; Evlatlarınız şimdi gururla, asker olmanın onur ve vakarıyla dimdik karşınızdalar. Onlarla ne kadar övünseniz azdır. Biliyorum ki, sizler de bugün asker anası, babası, eşi ve yakını olmanın gurur ve hazzını yaşıyorsunuz. Yiğit evlatlarınız eğitimlerini başarı ile tamamlayarak 178 yıldır bu ülkeye hizmet etmekte olan Jandarma teşkilatının bir mensubu olmak maksadıyla biraz önce huzurunuzda yemin etmişlerdir. Onları hiçbir ulusta olmayan, Sadece Türk ulusuna özgü, yüksek insanlık değerleri, örf adetleri ve insan sevgisi ile dopdolu yetiştirdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum” dedi.
Muğla Valisi Amir Çiçek, Mehmetçiklerin yaptıkları yeminin çok önemli olduğunun belirterek, “İşte bu yemin elleri bayrakta, önlerinde silah, dillerinde vatan, millet, bayrak, Türkiye Cumhuriyetini koruyacaklarını ve askerlik görevleri süresince bu görevi en iyi şekilde yapacaklarına dair söz verdi Mehmetçiklerimiz. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bu söylediğimiz kutsallarımızın başında vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği, dirliği, tekliği, Türk milleti olarak yaşamamız, Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğundan bu yana tek devlet vardı, o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Bu devletin devam etmesi, yücelmesi, bağımsızlığımızın ve istikbalimizin elbette ki daim, bayrağımızın dalgalanması için hepimizin ve Mehmetçiğimizin de bu konuda yemin ederek koruyacağına şahit olduk. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan bu yana savaşta ve terörde şehit olan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Ebediyete intikal etmiş gazilerimize ruhları şad olsun diyorum” dedi.
Törende Vali Amir Çiçek birliğe ilk katılan er Emre Önder’e ödülünü verirken, yemin eden kısa dönem erler Jandarma Marşını okudu. Tören geçişi ile sona eren kısa dönem askerlerin yemin töreninin ardından Jandarma stantları gezilirken, yemin eden kısa dönem askerler ile aileleri tören alanında hasret giderdi.