Mersin Kısa Dönem Erler, Yemin Ederek Yeni Görev Yerlerine Uğurlandı

Kısa Dönem Erler, Yemin Ederek Yeni Görev Yerlerine Uğurlandı

02.06.2017 - 14:26 | Son Güncellenme:

.

Kısa Dönem Erler, Yemin Ederek Yeni Görev Yerlerine Uğurlandı

Mersin’de kısa dönem vatani görevlerini yapan erler, yemin ederek yeni görev yerlerine uğurlandılar. Mersin Valisi Özdemir Çakacak da ant içme töreninde erleri yalnız bırakmadı.
367. kısa dönem erler için Mezitli İlçe Jandarma Komutanlığında ant içme töreni düzenlendi. Törene, Vali Çakacak’ın yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, askeri ve mülki erkan, il protokolü, asker aileleri ve yakınları da katıldı.
Kısa dönem erlerin ant içmesiyle başlayan törende konuşan Vali Çakacak, önceki gün Diyarbakır’ın Lice ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan, aralarında Mersinli Uzman Çavuş Mustafa Sarı’nın da bulunduğu 3 asker ile aynı gün Şırnak’ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askeri rahmet ve minnetle andığını söyledi. Vatan hizmetinin hem ödev hem de hak olduğuna dikkat çeken Çakacak, yükümlülüğü bulunan her Türk ferdinin askerlik görevini büyük bir coşkuyla yerine getirdiğini, milletin de evlatlarını bayrama uğurlar gibi askere uğurladığını vurguladı.
Güçlü ordusu sayesinde hiçbir zaman esaret altına girmeyen Türk milleti için askerlik kavramının, vatanına ve bayrağına sahip çıkmanın önemli bir nişanesi olduğunu belirten Çakacak, “Bu nedenle bizler, uğruna verilen şahadetler ile dört bir yanında ecdadımızın aziz kanını barındıran kutsal vatanımızı sonsuza dek payidar kılma azim ve kararlılığında olduğumuzu, askerlik hizmetini büyük bir gururla yerine getirerek en güçlü şekilde göstermekteyiz” dedi.
“Ülkemiz modern silah ve teçhizatı üretir, hatta ihraç eder konuma gelmiştir”
Küresel ve bölgesel istikrarsızlıklara rağmen büyümesini aralıksız sürdüren Türkiye’nin, dünya genelinde ağırlığını arttırarak hissettirdiğine işaret eden Çakacak, savunma sektöründe dışa bağımlılığın her geçen gün azaldığını, günümüzde modern silah ve teçhizatı üretir, hatta ihraç eder duruma geldiğini ifade etti.
Güvenlik güçlerinin sahip olduğu üstün teknolojik donanım ve modern teçhizatın, Türkiye’nin dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer almasını sağladığını dile getiren Çakacak, “Ülkemizi küresel ölçekte başarılı kılan en büyük etmen ise milletimizin üzerine düşen görevleri vatan aşkı içerisinde büyük bir özveriyle yerine getirmesidir” diye konuştu.
“Suç ve suçluyla mücadele ederken kararlı ve tarafsız olun”
15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Çakacak, o gece milletin kardeşliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi hedef alan hainlerin bu amaçlarına asla ulaşamayacaklarını yüce milletin bir ve beraber olarak en güçlü şekilde bir kez daha kanıtladığını belirtti.
Kısa dönem erlere de seslenen Vali Çakacak, onlardan suç ve suçluyla mücadeleyi kararlılık ve tarafsızlık ilkeleriyle yerine getirmelerini istedi. Çakacak, erlerin eğitimlerinde emeği geçen askeri personele teşekkür ederek, ailelerine de şükranlarını sundu.
İl Jandarma Komutanı Albay Kanat ise tarihi zaferler ve kahramanlıklarla dolu olan Türk milletinin bir ferdi olarak, burada edilen yemine hayat boyu bağlı kalmanın her asker için vazgeçilmez bir zorunluluk olduğunu söyledi. Kısa dönem erlerin anne ve babalarına seslenen Kanat, “Sevinçle uğurladığınız ve şu an dimdik, vakur bir şekilde karşınızda duran evlatlarınızın, kutsal yemin töreninde yanlarında bulunarak onlara büyük bir güç ve moral kaynağı oldunuz. Hepinize teşekkür ederim. Vatan uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
Kısa dönem erler adına konuşan Er Çağlar Doğu da vatan hizmetinde her türlü görevi ifa etmeye hazır olduklarının altını çizerek, vatanın bölünmez bütünlüğünü ve Cumhuriyeti tüm iç ve dış düşmanlardan koruma kararlılığında olduklarını vurguladı.
Konuşmaların ardından birliğe ilk katılan Kısa Dönem Er Ömer Faruk İğidir’in yaş kütüğüne plaket çakması ve ödülünü Vali Çakacak’ın elinden almasının ardından Jandarma Marşı okundu ve erler tören geçişi yaptı. Tören, erlerin aileleriyle bir araya gelerek kucaklaşmaları ve görev yerlerine yolcu edilmeleriyle sona erdi.