Kahramanmaraş KISACA: "SPOR YATIRIMLARI ARTARAK SÜRÜYOR"

KISACA: "SPOR YATIRIMLARI ARTARAK SÜRÜYOR"

22.08.2014 - 10:41 | Son Güncellenme:

.

KISACA: SPOR YATIRIMLARI ARTARAK SÜRÜYOR

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, ilçeye kazandırılacak Gençlik Merkezi ve yeni spor tesislerinin Elbistan’ın sosyal gelişimine katkı sağlarken, birçok sportif müsabakanın da daha modern alanlarda yapılmasına imkan vereceğini söyledi.
Kısaca, Elbistan’ın son dönemde sportif tesisleşme anlamında büyük bir ivme yakaladığına işaret etti. Başkan Kısaca, “Yapımı süren tesisler tamamlandığında taşıyacakları özellikleriyle de ilçeye artı bir değer katacak. Sosyal buluşma alanı, kültürel bir eğlence mekanı, eğitim, rekreasyon ve dinlenme ihtiyaçlarının da karşılanacağı projeyi içeren bu tesisler için geri sayım başladı” dedi.
AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, inşaat bölümü bu ay sonunda tamamlanması beklenen Gençlik Merkezi ve diğer spor yatırımlarına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın gayretleri ile Elbistan’a çok sayıda spor tesisi ve altyapı hizmetlerinin kazandırılmasına imkan sağlayacak ihalenin gerçekleştirildiğini belirti.
Başkan Kısaca, yapılan ihalenin Gençlik Merkezi’ndeki futbol ve basketbol sahası ile tenis kortu yapımını, sentetik çim sahanın 500 kişilik tribün yapımını, aydınlatma sistemi yapımını, doğal çim sahanın drenaj kanalları ve filtre sistemi ile çit çevrilmesi işlerini kapsadığını kaydetti. Bu yatırımların toplam maliyetinin 1 milyon liranın üzerinde olduğunu ifade eden Başkan Kısaca, “İlçemiz son dönemde kültürel ve sportif alanlarda büyük ve özel yatırımlarla buluşuyor. Bunlardan en önemlilerinden birisi de Oruçoğlu Stadyumu’nun yerine inşa edilen Gençlik Merkezi’miz. Kompleks bir yapıya sahip olan Gençlik Merkezi’mizin inşaat kısmının bu ay sonunda tamamlanmasını bekliyoruz. Bu mekan aynı anda birçok kültürel ve sportif etkinliğe ev sahipliği yapacak şekilde dizayn edildi. Gençlik Merkezi, birçok sportif yarışmaların düzenlenmesine imkân verebilecek biçimde tasarlanırken, her türlü mekansal ve teknik altyapıya da sahip olacak. Elbistan nüfusunun büyük bir oranını teşkil eden genç nüfusa hitap edecek proje, ilçede yaşayan çocuk ve gençlerin sosyal gelişimlerini tamamlamalarına yardımcı olacak. Böylece genç nüfusun zihinsel ve bedensel gelişimine de katkı sağlanacak” dedi.
Başkan Kısaca, Sportif tesisleri kapsayan ve tek seferde geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleştirilen yeni projelerle ilgili olarak da, “Geçtiğimiz günlerde ihalesi projelerin başında FİFA standartlarında yapılan sentetik çim sahamızın 500 kişilik tribünü ve aydınlatma sistemi var. Yine çim sahamızın rulo çim kaplamasının tamamlanması, koşu parkurunun hazırlanması ve sahanın etrafının tel örgü ile çevrilmesi projesi bulunuyor. Yine Oruçoğlu Stadyumu alanına inşa edilen ve tamamlanma aşamasına gelen Gençlik Merkezi’mizin açık spor tesisleri de bu ihale kapsamında bulunuyor. Gençlik Merkezi’mize 1’er adet olmak üzere sentetik yüzeyli halı saha, tenis kortu ve basketbol sahası yapılacak. Tüm bu projelerin maliyetleri 1 milyon TL’nin üzerinde” şeklinde konuştu.
Başkan Kısaca, Elbistan’a kazandırılan yatırımların, AK Parti iktidarının eserleri olduğuna vurgu yaparak, kendilerine her zaman destek olan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a teşekkür etti.