İstanbul Kısakes Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kısakes Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

06.10.2017 - 17:14 | Son Güncellenme:

.

Kısakes Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bahçeşehir Üniversitesi ile birlikte kısa film gösterimleri gerçekleştirerek ülkemizi yurt dışında da temsil eden KısaKes Film Festivali bu yıl üçüncüsünü düzenledi. Tarihi Ortaköy Feriye Sineması’nda gerçekleştirilen festivalde ödüller sahiplerini buldu.
Sinema profesyonelleri ve genç sanatçıları özel tematik gösterimler, söyleşiler ve tanışma etkinlikleriyle Ortaköy Feriye Sineması’nda bir araya getiren Kısakes Kısa Film Festivali, katılımcılara uzun bir aradan sonra Feriye’de film izleme keyfini yeniden yaşattı. İlker Canikligil, Gökhan Tiryaki, Bronwyn Cornelius, Sydney Levine ve Pierre Lapeyrade gibi isimlerin sinemaseverlerle buluştuğu festival, 29 Eylül akşamı Zorlu PSM’de gerçekleşen, sunuculuğunu Can Çelikay’ın yaptığı ve İstanbul indie sahnesinin grubu The Away Days’in sahne aldığı bir ödül töreni ile son buldu. Ödül töreni sonrası Berlin Film Festivali Dj’leri Chika & SoulMind olağanüstü performanslarıyla sinemaseverlere buluştu.
Ödül töreninde öğrenci filmleri arasından seçilen en iyi kısa filmler ile bu seneki teması ‘Yaşayan Şehir’ olan ve Saraybosna Film Festivali ortaklığıyla gerçekleştirilen Pitching Platformu kapsamında projeleri desteklenen yarışmacılar ödülleriyle buluştu.
Kurmaca dalında Kısakes 2017 Yarışma Finalisti Ivan Shokha ise Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nde yüzde 100 burslu olarak yüksek lisans programında eğitim hakkı kazandı. Ödülünü Bahçeşehir Üniversitesi Sinema Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nilay Ulusoy tarafından aldı.
İşte bu senenin kazananları:
En İyi Kurmaca Ödülü: 128 / Onur Atalay Şenol | Türkiye
BAU Özel ve Seyirci Özel Ödülü: Fingermen / Ivan Shokha | Ukrayna
Ekip Özel Ödülü: Call of Cutesness / Brenda Lien | Almanya
Jüri Özel Ödülü: Hunted /Yen-Hsun Chen | Tayvan
En İyi Animasyon Ödülü: Retouch / Yi-shan, Wang - Yu-ru, Lin - Yi-Hsuan, Lee - Xiao-Han - Ya-Yuan,Hsu | Tayvan
Mansiyon Ödülü: On Board! / Charline Parisot | Fransa
Pitching Platformu Yaş Sınırsız Kategori Kazananları:
Muzaffer / Kartal Gür
Beyaz Bir Gece / Özgür Can Uzunyaşa
Pitching Platformu Üniversite Öğrenci Projeleri Kategori Kazananları:
Fear / Mirjana Galic
Beyhude / Arman Ertürün