Malatya Kışanak Ve Tuncel'in Yargılandığı Dava

Kışanak Ve Tuncel'in Yargılandığı Dava

15.08.2017 - 17:08 | Son Güncellenme:

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılanmasına devam edildi Mahkeme heyeti, SEGBİS ile bağlanılmasına rağmen duruşmaya katılmayan sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi

Kışanak Ve Tuncelin Yargılandığı Dava

MALATYA (AA) - Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel hakkında açılan ve Malatya Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine karar verilen davanın üçüncü duruşması yapıldı.

Haberin Devamı

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu bulundukları cezaevlerine Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanılmasına rağmen Tuncel ve Kışanak katılmadı.

Mahkeme Başkanı Ahmet Murat Doğan'ın duruşma salonuna 20 izleyici alınacağını söylemesine tepki gösteren sanık avukatları, "salonun azami kapasitesi kadar seyircinin içeriye alınmasını ya da uygun bir salonda duruşmaya devam edilmesini" talep etti.

Talebi değerlendirmek üzere duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, sanık avukatlarının isteğini oy birliğiyle reddetti.

Daha sonra devam eden duruşmada, geçen celse yazılan müzekkerelere gelen cevapların okunmasının ardından, iddia makamının talepleri dinlendi.

Mahkeme savcısı Muhittin Atlı, Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Haberin Devamı

Mahkeme başkanının iddia makamının talebine karşılık söz verdiği sanık avukatları, savunma yapmayarak duruşma salonundan ayrıldı.

Mahkeme heyeti, Kışanak ve Tuncel'in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 15 Eylül'e erteledi.

Duruşmayı, HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir de takip etti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Kışanak ve Tuncel hakkında açılan dava dosyası, güvenlik gerekçesiyle nakli konusunda Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmiş, talebi değerlendiren Yargıtay 5. Ceza Dairesi, dosyanın Malatya Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vermişti.

İddianamede, Kışanak hakkında "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", 41 kez "terör örgütü propagandası yapmak" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak" suçlarından 57 yıl 6 aydan 230 yıl 6 aya kadar, Tuncel hakkında da "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve 16 kez "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 23 yıl 6 aydan 95 yıla kadar hapis cezası isteniyor.