Geri Dön

Hardal çorbası tarifi

Hazırlanışı pratik, tadıyla farklı bir lezzet kapısı aralayan hardal çorbası bu kış mutfağınızın en özel tariflerinden biri olacak. Çorba yapmak için mutfakta usta olmak gerekmese de hardal tadının belirgin bir şekilde kendini hissettirdiği bu özel çorbayla yıldızlı şef olacağınız garanti. Ünlü şef Murat Bozok, hardal çorbası bu kışın Oscar adayı diyor.

Hardal çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

100 gr tereyağı
60 gr un
50 gr taneli hardal
10 gr dijon hardal
1 lt tavuk suyu
100 ml krema
Tuz, karabiber

Hardal Çorbası Nasıl Yapılır?

Bir tencere içerisinde tereyağı eritin, unu ilave edin ve yaklaşık beş dakika orta ateşte kavurun.

Un ve yağ karışımı içerisine hardalı ilave edin.

Sonrasında bir çırpma teli kullanarak tavuk suyunu ve kremayı ekleyin.

Çorbanız kaynayıp kıvam aldıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Sunum

Eğer elinizde var ise, çorbanızın üzerine birkaç tane hardal tohumu ilave ederek servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber