Dünya mutfağının ünlü hardal markası Maille, tüm çorba tariflerinizi baştan çıkartıcı birer lezzete dönüştürürken gerçek hardal severler için de ‘hardal çorbası’ sunuyor. Hazırlanışı pratik, tadıyla farklı bir lezzet kapısı aralayan hardal çorbası bu kış mutfağınızın en özel tariflerinden biri olacak.



Orijinal Dijon, Taneli, Provensal, Tarhunlu, Ballı ve  Ballı balzemikli olan premium  siyah hardal çeşitleriyle Maille hardallar, çorbalara çok yakışıyor. Ancak siz de bir hardal severseniz, çorbanızı hardal ile lezzetlendirmek ile yetinmeyeceksiniz. Çorba yapmak için mutfakta usta olmak gerekmese de hardal tadının belirgin bir şekilde kendini hissettirdiği bu özel çorbayla yıldızlı şef olacağınız garanti.

Ünlü şef Murat Bozok, Maille ile hardal çorbası bu kışın Oscar adayı diyor.

MAILLE İLE HARDAL ÇORBASI  

Malzemeler

100 gr tereyağı
60 gr un
50 gr Maille Taneli Hardal
10 gr Maille Dijon Hardal
1 lt tavuk suyu
100 ml krema
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı

Bir tencere içerisinde tereyağı eritin, unu ilave edin ve yaklaşık beş dakika orta ateşte kavurun. Un ve yağ karışımı içerisine hardalı ilave edin. Sonrasında bir çırpma teli kullanarak tavuk suyunu ve kremayı ekleyin. Çorbanız kaynayıp kıvam aldıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Sunum

Eğer elinizde var ise, çorbanızın üzerine birkaç tane hardal tohumu ilave ederek servis edin.

Murat Bozok’tan ipuçları

Bu tarifte sadece iki farklı Maille hardalı kullanmamıza rağmen, eğer elinizde var ise diğer Maille hardal çeşitlerinden de az miktarda eklemek aromayı kuvvetlendirecektir.