Gündem Kıskaç, Osmanım’ın maaşını kıskandı!

Kıskaç, Osmanım’ın maaşını kıskandı!

30.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mağdur olduğunu iddia eden Kıskaç, “En az maaş alan tanık benim. Osmanım olarak bilinen Osman Yıldırım 4 bin TL maaş alıyor” dedi

Kıskaç, Osmanım’ın maaşını kıskandı

İçişleri Bakanlığı’nın maaşını ve sigorta prim ödemesini kesmesinin ardından mahkemeye yaptığı itirazla kararı iptal ettiren Ergenekon davasının gizli tanığı Kıskaç, ilk kez konuştu. İçişleri Bakanlığı Tanık Koruma Kurulu, 14 Temmuz 2015 günü verdiği ve taraflara “Gizli” ibareli olarak gönderdiği karar ile gizli tanık Kıskaç ve eşine verilen aylık 3 bin 500 liranın kesilmesine karar verildiğini bildirmişti. Gönderilen yazıda, gizli tanık Kıskaç’a 2 bin 500 TL tutarında aylık verildiği ve eşine de 1000 TL tutarında aylık yardım ödendiği belirtilerek, “Maddi yardımda bulunulması, yerleştirildiğiniz evin kirasının ödenmesi ve her ikinizin de isteğe bağlı sigorta primlerinizin ödenmesi şeklinde uygulanmakta olan geçici olarak geçiminizi sağlama amacıyla maddi yardımda bulunulması tedbirinin kaldırılmasına karar verildiği” ifadeleri yer almıştı. Kıskaç’ın mahkemeye yaptığı başvuru sonucu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmişti. Kıskaç, kararın ardından Milliyet’e konuştu.

Haberin Devamı


‘Tanık olmam istendi’

Kimsenin istediği gibi ifade vermediğini ve maşa olmadığını söyleyen Kıskaç, “Ergenekon’da sanıklardan sonra en çok mağdur olan kişi benim. En fazla zulmü ben gördüm” dedi. Geçtiğimiz Nisan ayında evine polislerin geldiğini ve Zekeriya Öz ile ilgili ifade vermesi gerektiğini söylediklerini anlatan Kıskaç, “’Kumpasçı mı değil mi? Bize bilgi belge ver’ dediler. Ben de ‘Zekeriya Öz’ü tanımam, hakkında hiçbir şey bilmem’ diye konuştu. İfade vermediği için tanık koruma programından çıkarıldığını öne süren Kıskaç, “Ergenekon davasının gizli tanıkları arasında en az parayı alan benim. Osmanım olarak bilinen Osman Yıldırım 4 bin TL maaş alıyor” dedi.