Afyonkarahisar Kışlık Yufkalarını İmece Usulü İle Yapıyorlar

Kışlık Yufkalarını İmece Usulü İle Yapıyorlar

21.11.2017 - 16:27 | Son Güncellenme:

.

Kışlık Yufkalarını İmece Usulü İle Yapıyorlar

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Yumruca köyünde kadınlar, kış için imece usulü ile yufka yapıyor.

Haberin Devamı

Yumruca köyünde bir araya gelen kadınlar, imece usulü ile toplandıkları evlerin bahçesinde bulunan ocaklarda kışlık yufkalarını hazırlıyor.

Günde bir kişi için kışlık yiyecek yufka hazırladıklarını belirten kadınlar, yufkanın yanı sıra haşhaş, şeker pancarı işçiliğini de yine yardımlaşarak imece usulü ile yaptıklarını kaydetti.

Köyde sürekli birbirleri ile yardımlaşarak işlerin yapıldığını aktaran 63 yaşındaki emekli öğretmen eşi Gülşen Orhan, "Biz köyümüzde birbirimize her zaman destek ve yardımcı oluruz. Köyümüzde memur hanımı da köyde yaşayan kadınlar da 7-8 kişi bir araya gelerek görev dağılımı yapıyoruz. Kimisi hamur yoğurur, kimisi yufkayı açar, kimisi de pişirir. Tarladaki işlerimizi de imece usulü ile yapıyoruz. Haşhaş, pancar çapası gibi işlerimizi de bir araya gelerek yapıyoruz. Burada bir araya gelerek bükme, katmer yaparız, çayımızı demler birlikte içeriz." diye konuştu.