Kültür Sanat Kitap düşkünlüğü iş sahibi yaptı

Kitap düşkünlüğü iş sahibi yaptı

12.04.2017 - 14:40 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 1 milyon kitabı var! Çok sayıda okur ziyarete geliyor.

Kitap düşkünlüğü iş sahibi yaptı

Lise yıllarında toplamaya başladığı kitapları artık evine sığmaz hale gelince sahaflığa atılan bibliyoman (kitap düşkünü) İlhami Dilek'in iş yeri, kitapseverlerin uğrak mekanı oluyor.

Haberin Devamı

Eskiye, yaşanmışlığa merakları dolayısıyla sokak sokak gezerek sahaf arayan kitap düşkünlerinin Antalya'daki yolu, içerisi kitaptan duvarlarla örülü bir iş yerine çıkıyor.

Kapıdan girer girmez kendilerini göz alabildiğince kitabın büyüsüne kaptıran okurlar, her bölümde ayrı bir dünyayla karşılaşıyor. Tarihten psikolojiye, sanattan sosyolojiye birçok dalda yüzlerce kitabın yer aldığı sahafın sahibi de bir bibliyoman.

Kitap tutkusu küçük yaşlarda başlayan İlhami Dilek, okuyamayacağını bile bile yeni kitaplar almaya devam etti. Dilek, kitaplarına evinde yer bulamayınca ikinci el satışının yapıldığı bir iş yeri açmaya karar verdi.

Yaklaşık 1 milyon kitabı var

Dilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitaplarını çocukları gibi sevdiğini ama bunların bir çoğunu okuyamadığını söyledi.

Haberin Devamı

1 milyon kitabın bulunduğu iş yerini çok sayıda okurun ziyaret ettiğini belirten Dilek, "Lise yıllarımda kütüphanelerden çıkmazdım. Kitap okumayı o dönemlerde çok seviyordum. Geçmişte o kitaba olan bağlılık beni sahaflığa yöneltti." dedi.