Eğitim Kitap Okuyan Çocuk Sayısı Sömestrde Arttı

Kitap Okuyan Çocuk Sayısı Sömestrde Arttı

18.02.2015 - 08:58 | Son Güncellenme:

n11.com, “En Çok Satan Çocuk Kitapları” listesini açıkladı. Yapılan analiz sonucunda, çocuk kitapları satışının sömestr tatilinde %17 oranında arttığı gözlendi.

Kitap Okuyan Çocuk Sayısı Sömestrde Arttı

n11.com, bünyesinde bulunan Kitap, Oyun, Müzik ve Film kategorisi altında 2014 yılı kitap satışlarını analiz ederek en çok tercih edilen çocuk kitaplarını belirledi. Gerçekleştirilen analiz sonucunda n11.com ziyaretçilerinin çocuk kitaplarına olan ilgisi sömestr tatilinde %17 oranında arttı.

Haberin Devamı

n11.com’un verileri doğrultusunda en çok satan çocuk kitapları ilk 11 listesinde Saftirik Greg'in Günlüğü, Küçük Prens, Harry Potter serisi, Levent İz Peşinde, Canavar Peşinde-Buzul Savaşçısı Koldo, Küçük Kara Balık ve Çocuk Kalbi gibi kitaplar yer aldı.

n11.com en çok satan 11 çocuk kitabı:

1. Saftirik Greg’in Günlüğü

Yazar ve illüstratör Jeff Kinney´in kahramanı Saftirik Greg’in birbirinden eğlenceli maceraları kitapta sizleri bekliyor.

2. Küçük Prens

"Hoşça git" dedi tilki. Vereceğim sır çok basit: İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir. Gerçeğin mayası gözle görülmez" Küçük Prens unutmamak için tekrarladı: "Gerçeğin mayası gözle görülmez."

3. Harry Potter Serisi

Harry Potter sıradan bir çocuk olduğunu sanırken, bir baykuşun getirdiği mektuplarla yaşamı değişir: Başvurmadığı halde Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okuluna kabul edilmiştir. Burada birbirinden ilginç dersler alır, iki arkadaşıyla birlikte maceradan maceraya koşar. Yaşayarak öğrendikleri sayesinde küçük yaşta becerikli bir büyücü olup çıkar. Harry Potter’ın baş döndürücü "büyülü" dünyasına adım atmadan önce kemerlerinizi bağlayın!

Haberin Devamı

4. Levent İz Peşinde Seti

Komik, saf, deli dolu Levent’in, haylaz kardeşi ve muzır sınıf arkadaşlarıyla birlikte İz Peşinde koştuğu, kılıktan kılığa girip her zamanki gibi başına türlü işler açtığı bu maceralara bayılacaksınız!

5. Canavar Peşinde – Buzul Savaşçısı Koldo

Tom’u hiç bilmediği bir krallıkta yeni bir Görev bekliyor. Gwildor’un Canavar Ustası Freya, kötü büyücü Velmal’in etkisi altında. Canavarları, tüm krallıkta dehşet saçıyor. Üstelik bir zamanlar iyi olan bu Canavarlar, Avantia'dakilerden çok daha acımasızlar. Kaybedecek vakit yok. Eğer kötülüğün Gwildor’u ele geçirmesine izin verirlerse, sıra Avantia’ya da gelecek.

6. Şamatalı Köy

Şamatalı Köyün Sakinlerinden Bir Davet Var! Köyümüzün adı Şamatalı Köy. Çok küçük bir köy, yalnızca üç tane çiftlik evi var: Kuzey Çiftliği, Orta Çiftlik ve Güney Çiftliği. Ve yalnızca altı çocuk var: Lasse, Bosse ve ben. Olle, Britta ve Anna.

Haberin Devamı

7. Küçük Kara Balık

Kış ortasında bir akşam vaktiydi. Denizin en derin yerinde, yaşlı mı yaşlı bir balık nine sayıları on iki bini bulan çocuklarıyla torunlarını çevresine toplamış, onlara bir masal anlatıyordu...

8. Percy Jackson ve Olimposlular Seti – Şimşek Hırsızı

Bir gün birisi çıkıp size Antik Yunan tanrılarının hala hayatta olduklarını söylese ne yapardınız? Ya ailenizden birinin bu tanrılardan biri olduğunu öğrenseniz? Olağanüstü güçlere sahip olduğunuzun farkına varsanız? Bir de peşinize mitolojik efsanelerdeki canavarlar düşse? Ne yapardınız? Percy'nin yaptığını…

9. Son Adanın Çocukları

Dünyanın en güzel adasında, neşeyle ve barış içinde yaşıyorduk bir arada. Ama bir gün adaya esrarengiz bir adam geldi... Ve her şey değişti. Kimse yaklaşan tehlikenin farkında değildi. Zülfü Livaneli'den genç okurlara evrensel ve zaman ötesi bir başyapıt. Barış ve özgürlük uğruna bir diktatöre karşı verilen mücadelenin hikâyesi.

10. Sakız Sardunya

İstanbul'da sakin bir mahallede bir kız çocuğu yaşardı. İsmini hiç mi hiç sevmeyen... Hem akıllı, hem meraklıydı. Çok da konuşkandı. Anne babasına ve öğretmenlerine durmadan sorular sorardı. Zavallı büyükler, onun zekâsına yetişmekte zorlanırdı! Bir atlası var

Haberin Devamı

11. Çocuk Kalbi

Küçük Enrico’nun öğretmenleriyle, ailesiyle ve arkadaşlarıyla yaşadıklarını yine onun ağzından anlatan kitap, iyilik, cömertlik, güzellik, anlayış, sevgi gibi evrensel kavramları Enrico aracılığıyla unutulmaz bir dille anlatıyor.