Konut Kitap severlere müjde

Kitap severlere müjde

11.02.2016 - 13:56 | Son Güncellenme:

Ham:m, doğal ve kaliteli malzemelerden imal edilmiş el yapımı tasarımlarla kullanıcıların iç dünyalarını fethediyor.

Kitap severlere müjde

İç Mimar Muhammet Taşlı tarafından tasarlanan “Seyrek” kütüphane, geleneksel üretim biçimlerinin endüstriyel tekniklerle harmanlandığı Ham:m koleksiyonları içinde, kişiye ve ihtiyaca özel olarak yorumlanabilen detayları, modüler yapısı, zamansız formu ve her mekan ölçüsüne adapte edilebilir esneklikteki tasarım yaklaşımı ile ayrışıyor.

Haberin Devamı

İç Mimar İdil Özbek ve İç Mimar Muhammet Taşlı tarafından kurulan ID-ISTANBUL tasarım ofisinin yarattığı mekanlar için özgün mobilya ve aksesuarlar üretmek üzere doğan ve ürünlerinin gördüğü büyük ilgi üzerine İstanbul’un farklı adreslerinde açtığı 3 showroom ile hizmet vermeye devam eden Ham:m, doğal ve kaliteli malzemelerden imal edilmiş el yapımı tasarımlarla kullanıcıların iç dünyalarını fethediyor.

Muhammet Taşlı tarafından tasarlanan, modüler ve kişiye özel detaylarıyla fonksiyonel çözümler sunarken, zamansız ve güçlü iç mekan tasarımlarında belirleyici bir rol oynayan “Seyrek” kütüphane de Ham:m’ın en çok dikkat çeken ürünlerinden biri.

İç mekan tasarımlarında farklı ihtiyaçlara bağlı olarak, yer ile tavan arasında istenilen ölçülerde tasarlanıp, üretilebilen “Seyrek”, yer alacağı mekanın genel nitelikleri ve kullanıcısının beklentileriyle uyumlu bir biçimde yeni bir ruh ve kimliğe sahip olarak çeşitlendirilebiliyor.

Haberin Devamı

Tasarım aşamasında çizimlerin mekan sahibiyle paylaşılarak, kütüphanede yer alacak kitaplara göre raf boşluklarının ve raf adetlerinin belirlenmesiyle kişiye özel biçim kazanan “Seyrek” kütüphanenin ölçüleri 7 metreye kadar çıkabiliyor. Farklı fonksiyonlardaki mekanlara göre kullanım ve tasarım açısından değişiklik gösterebilen “Seyrek”in rafları, yaşam alanlarında kütüphane ve TV ünitesi olarak kullanılabiliyorken, kimi zaman bir yemek odasında şarap kavı ve bardaklarını taşıyabiliyor, kimi zaman da bir mekanı ikiye bölen seperatör rolü üstlenebiliyor. Kütüphanenin arka yüzeyinin kapalı olmaması sayesinde mekanlarda ışık alan, ferah bir görünüm elde ediliyor.

Dekorasyonu yapılacak iç mekanlarda genellikle ana aktör rolü üstlenen kütüphanenin tasarıma yön veren bir kimliğe sahip olan “Seyrek”in mekan içindeki konumu ve formu belirlendikten sonra ev, ofis gibi farklı fonksiyonlardaki iç mekanlar kütüphaneye göre dekore ediliyor.

Komple masiften üretilen kütüphaneye, kullanıcının isteğine göre çekmeceler de eklenebiliyor. Ham:m’ın kırmızı, turkuvaz ve mavi gibi 7 standart renginde tasarlanabilen “Seyrek”te genel olarak natürel renk tonları tercih ediliyor. Kullanıcının talebine göre bazen tek bir kulesinin siyah renkten de üretilebildiği kütüphanede çoğunlukla natürel meşe ağacı ve siyah rengin uyumuyla bir bütünlük elde ediliyor.