Gündem Kitap toplatan bira kutulu fotoğraf

Kitap toplatan bira kutulu fotoğraf

17.04.2015 - 08:21 | Son Güncellenme:

Isparta Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün hazırladığı ’Isparta ve Çevresindeki Türbe ve Ziyaret Yerleri’ kitabındaki bir fotoğrafta yer alan bira kutusu nedeniyle 2 bin 300 kitap toplatıldı.

Kitap toplatan bira kutulu fotoğraf

Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından geçen yıl Nisan ayında basılan ve 2 bin adet dağıtılan ’Isparta ve Çevresindeki Türbe ve Ziyaret Yerleri’ kitabının 230’uncu sayfasında Gönen İlçesi, Gümüşgün Mahallesi’ndeki Sinan Baba Türbesi’nin fotoğrafında, pencere kenarında görünen bira kutusu, mahalle muhtarı İbrahim Candan tarafından eleştirildi.

Haberin Devamı

Kesinlikle içki olayı yaşanmaz

Olayın, Alevi Bektaşi toplumunu karalamaya yönelik bir girişim olduğunu söyleyen Muhtar Candan, “Bu olay bizlere karşı provokasyondur. Türbelerimize çok önem veriyoruz. Kesinlikle içki olayı yaşanmaz. Bizim ’Sinan Dede’ olarak söylediğimiz türbe içinde içki kutusu fotoğrafı yer alması ’camide içki içiliyor denilmesi’ kadar abestir. Sinan Dede Türbesi bizim köyümüz içinde yer alan, diğer değerli zatların türbeleri arasında da en çok değer verdiğimiz mekandır. İçersine girerken saygımızdan eşiğine dahi basmadığımız bir mekanda içki kutusu fotoğrafının yer alması provokasyondur” dedi.

Rapor çıktı, toplatıldı

300 sayfalık kitaptaki söz konusu fotoğrafta ’Türbenin penceresine kullanılması için bırakılan mumlar’ açıklaması yazılırken, mumların yanında bira kutusu ve deterjan bidonu yer aldı.

Haberin Devamı

Müfettiş raporu doğrultusunda Isparta Valiliği, tepki çeken kitabın toplatılmasına karar verdi. Gazetevatan