Samsun Kitaplardan Okuyup Resmedecekleri Çanakkale'yi Ziyaret Edecekler

Kitaplardan Okuyup Resmedecekleri Çanakkale'yi Ziyaret Edecekler

16.04.2018 - 12:17 | Son Güncellenme:

.

Kitaplardan Okuyup Resmedecekleri Çanakkaleyi Ziyaret Edecekler

SAMSUN (AA) - Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Atakum Ecdadıyla Buluşuyor Projesi kapsamında, öğrenciler Çanakkale Savaşları'nı kitaplardan okuyup öğrenecek ve resmedecek ardından da düzenlenen Çanakkale gezisine katılacak.

Haberin Devamı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Coşkun, yaptığı açıklamada, 7 ve 10. sınıf öğrencileri Atakum Ecdadıyla Buluşuyor Projesi'ni hazırladıklarını belirtti.

Projede öğrencilerin "İnancın Zaferi Çanakkale", "Büyük Bir Milletin Direniş Destanı Çanakkale" ve "Çanakkale Sesleniyor", "Çanakkale Mahşeri", "Diriliş Çanakkale" ve "Çanakkale Sesleniyor" kitaplarını okuyacaklarını, ardından kitapların kendilerinde bıraktığı izlenim, duygu ve düşünceleri resme dönüştüreceklerini anlatan Coşkun, şunları kaydetti:

"Hazırlamış oldukları çalışmalar okullarında değerlendirilecek ve dereceye giren öğrenciler ile 11-13 Mayıs 2018 tarihlerinde 200 öğrencimiz Çanakkale geçilmez mücadele ruhunu ortaya koyan şartları anlamak, bizlerin bağımsızlığı ve özgürlüğü için can veren kahramanları tanımak için Çanakkale'yi ziyareti edecek."