Gündem Kitaplarınız evde hapis kalmasın!

Kitaplarınız evde hapis kalmasın!

06.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kitap kurdu iki arkadaşın başlattığı ‘Bookserf’ platformunda okullar kütüphanelerini internet üzerinden birbirlerine sunuyor, isteyen okur beğendiği kitabı ödünç alıyor

Kitaplarınız evde hapis kalmasın

Kitapları çok seven iki arkadaş Erbil Sivaslıoğlu ve Kerem Güneş. İkili Koç Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği okurken tanışmış. Üniversiteden sonra yolları farklı alanlara ayrılan iki arkadaş, vazgeçemedikleri kitap sevgileri sayesinde bugünlerde tekrar aynı çatı altında. İkili, paylaşım kültürüne bambaşka bir boyut kazandıran bir projeyle çıkıyor karşımıza: Bookserf. Peki nedir bu Bookserf?

Sitenin sosyal yönü de var
Özünde bir kitap paylaşım platformu. Erbil ve Kerem, kütüphanelerinde yıllarca dokunulmadan öylece duran kitapları paylaşıma açarak özgürleştirmek istemiş ve bookserf.com’u kurmuş. Geçen kasımdan bu yana aktif olan site, insanların kütüphanelerinden en sevdikleri kitapları seçerek başkalarının okumalarına açtığı bir platforma dönüşmüş durumda. Paylaşım prosedürü ise oldukça kolay ve interaktif. Sitede yalnızca fotoğraflarına ve paylaşımcıların hakkında yazdığı yorumlara ulaşabileceğiniz kitapların bir listesi mevcut. Bu listeden dilediğiniz bir kitabı okumak için kitap sahibine mesaj atıyorsunuz. Kitabı ödünç almak için de iki tarafa da uyacak bir zamanda bir araya geliyorsunuz. İki hafta sonra kitabı yine aynı şekilde iade ediyorsunuz. Bu açıdan Bookserf’ün sosyal yönü de var. Site, ortak ilgi alanınız olan kitap sayesinde belki tekrar görüşmek isteyeceğiniz bir arakadaş edinmenizi de sağlıyor.

Haberin Devamı

150 kişi zincirin parçası
Bookserf’ün henüz 15 paylaşımcısı var. Şimdiye kadar yaklaşık 150 kişi de kitapları ödünç alarak bu zincirin bir parçası olmuş. Görünürlüğü her geçen gün artan projenin katılımcı sayısı da paralel olarak artıyor. Kitap seçiminde gözettikleri tek koşul ise kitapların yabancı dilde olması.
Kerem ve Erbil için bu kriterin iki nedeni var. Öncelikle yabancı kitapların çok pahalı ve zor bulunur olmalarına değiniyor ikili. Kerem amaçlarını şöyle anlatıyor: “Amacımız insanları bulunduğu ülkede yerli dilde kitapları satın almaya teşvik etmek.”