Kıymalı enginar dolması malzemeleri:

7-8 enginar
Yarım limon suyu
200 gram kıyma
2 domates
1 soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Tereyağı

Sosu için:
1 kaşık salça
3 kaşık sıvıyağ
Su

Kıymalı enginar dolması yapılışı:

Kıymayı çok az su ilave ederek pişirin. Tereyağı ve ince ince kıyılmış soğan ekleyip kavurun. Rendelediğiniz domateslerle beraber baharatları da ekleyin. Biraz pişince altını kapatın.

Temizleyip yıkadığınız enginarları limonla ovup tencereye dizin. İçlerini kıymalı harçla doldurun. Bir kapta salça, sıvıyağ ve suyu karıştırıp enginarların üzerine gezdirin. Enginarları geçmeyecek kadar su doldurup pişirin.

Afiyet olsun!