Geri Dön

Enginar dolması tarifi

Doktorların tüketilmesini şiddetle tavsiye ettiği enginarın iştah açıcı yemeklerinden bir tanesi: Kıymalı enginar dolması tarifi.

Enginar dolması tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

7-8 enginar
Yarım limon suyu
200 gram kıyma
2 domates
1 soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Tereyağı

Sosu için:

1 kaşık salça
3 kaşık sıvıyağ
Su

Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

 

Kıymayı çok az su ilave ederek pişirin.

Tereyağı ve ince ince kıyılmış soğan ekleyip kavurun.

Rendelediğiniz domateslerle beraber baharatları da ekleyin. Biraz pişince altını kapatın.

Temizleyip yıkadığınız enginarları limonla ovup tencereye dizin.

İçlerini kıymalı harçla doldurun.

Bir kapta salça, sıvıyağ ve suyu karıştırıp enginarların üzerine gezdirin.

Enginarları geçmeyecek kadar su doldurup pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber