YAZARIN
  EN SON YAZILARI  
Merhaba,
 
Bazen canınız ne alışveriş yapmak ne de dışarı çıkmak ister.  O zaman evdeki malzemelere göz dikeriz.:)
 
Ve hemen aklınıza kurtarıcı yemek kıymalı patates gelir. İşte  bugün o günleren biri.
 
Yapılışı da diğer kıymalı yemeklerin mantığı ile aynı.  Bir de taze patates kullanırsanız pişme süresi daha kısa olacaktır.
  
 
 
MALZEMELER:
 
300 gr. Kıyma
1 Kg.Patates
1 büyük soğan
Salça ( 1 yemek kaşığı dolusu)
Sıvı yağ
Kırmızı  kapya biber
Tuz
 
YAPILIŞI: 
 
Bir tencerede kıyma çok az yağda kavrulur. Yemeklik doğranan soğanlar eklenir ve kavurmaya devam edilir.
 Soğanlar pembeleşince kıyma eklenip devamlı karıştırılarak topak olmaması sağlanır.
 
Ardından 1 yemek kaşığı salça eklenir. Bu arada patateslerin kabukları soyulup, güzelce yıkanır. 
 
Daha sonra  halka halka 1 parmak kalınlığında kesilen patatesler ve ufak doğranmış kapya biberler tencereye ilave edilir.
 
 Üzeri kapanacak kadar su konup, 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çekip patatesler yağıyla kalmışsa ocaktan alınır.
 
 Bolca karabiber ekilir.
 
  Afiyet olsun :)