Kıymalı Patates

Merhaba,

Bazen canınız ne alışveriş yapmak ne de dışarı çıkmak ister. O zaman evdeki malzemelere göz dikeriz.:)

Ve hemen aklınıza kurtarıcı yemek kıymalı patates gelir. İşte bugün o günleren biri.

Yapılışı da diğer kıymalı yemeklerin mantığı ile aynı. Bir de taze patates kullanırsanız pişme süresi daha kısa olacaktır.

MALZEMELER:

300 gr. Kıyma

1 Kg.Patates

1 büyük soğan

Salça ( 1 yemek kaşığı dolusu)

Sıvı yağ

Kırmızı kapya biber

Tuz

YAPILIŞI:
Bir tencerede kıyma çok az yağda kavrulur. Yemeklik doğranan soğanlar eklenir ve kavurmaya devam edilir.
Soğanlar pembeleşince kıyma eklenip devamlı karıştırılarak topak olmaması sağlanır.
Ardından 1 yemek kaşığı salça eklenir. Bu arada patateslerin kabukları soyulup, güzelce yıkanır.
Daha sonra halka halka 1 parmak kalınlığında kesilen patatesler ve ufak doğranmış kapya biberler tencereye ilave edilir.
Üzeri kapanacak kadar su konup, 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çekip patatesler yağıyla kalmışsa ocaktan alınır.
Bolca karabiber ekilir.
Afiyet olsun :)

Haberin Devamı