Geri Dön

Kıymalı yumurtalı pide tarifi

Bu hafta sonu sevdiklerinize nefis bir tarifle sürpriz yapın. Kahvaltı sofalarınızı taçlandıracak kıymalı yumurtalı pide tarifi...

Kıymalı yumurtalı pide tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

6 bardak un
1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
40 gram yaş maya
1 kaşık şeker
2 kaşık tereyağı
2 kaşık sıvıyağ
Tuz

İç harcı için:
500 gram kıyma
2 soğan
6 yumurta
Tuz
Karabiber
2 kaşık sıvıyağ

Kıymalı Yumurtalı Pide Nasıl Yapılır?

Ilık suyla mayayı eritin.

Yoğurma kabına aldığınız unun ortasına havuç açtıktan sonra maya, sıvıyağ, şeker, süt ve tuzu ekleyip yoğurun. 6 bezeye ayırın. Üzerini nemli bezle örtüp yarım saat kadar mayalandırın.

Soğanları ince ince kıyıp sıvı yağ ile kavurun.

Kıymayı da ilave edip kavurmaya devam edin.

Karabiber ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatın.

Bezeleri sırayla un serperek uzun bir şekilde açın.

Yağlı kağıt serili tepsiye alıp ortasına kıymalı harçtan koyun.

Pide kenarlarını yapın.

Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alıp yumurtalarını kırın.

Yumurtalar pişene kadar pişirmeye devam edin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber