Yaşam Kız kardeşi olanlar daha mutlu

Kız kardeşi olanlar daha mutlu

20.12.2017 - 14:41 | Son Güncellenme:

Kız kardeşinizin olması sizi rahatsız ediyor olabilir ama bu yazıyı okuduktan sonra kız kardeşinize daha iyimser yaklaşacaksınız.

Kız kardeşi olanlar daha mutlu

Kardeş olmak bazen zorlayıcı anlara denk gelebilir. Belki en sevdiğiniz kıyafetinizi ödünç alıyor, düzleştiricinizi kırıyor ya da gece eve geç saatlerde dökmek için sizden yardım istiyordur. De Montfont Üniversitesi ve Ulster Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, kız kardeşinizin olması sizi hayatta daha mutlu ve iyimser biri yapıyor.

Haberin Devamı

Çalışmada, 17-25 yaşlarındaki 571 gençle günlük yaşamlarını tartışıldı. Kız kardeşlerle büyüyen insanlar daha fazla içerik üretebildiği görüldü.

Kız kardeşe sahip olan kardeşler, birbirlerini daha fazla teşvik ediyor, olaylara duygusal yaklaşıyor ve iletişimsel oluyorlar. Uzmanlara göre bu durum zihinsel sağlığın gelişmesine katkı sağlayarak kişileri daha fazla pozitif yapıyor.

Kız kardeş ailede daha açık iletişim ve bütünleşmeyi teşvik ediyor

Kız kardeş duygusal ve psikolojik sağlığın temelini oluşturarak aile içi bütünleşmeyi sağlıyor.

Erkek çocukları bir şeyler hakkında konuşmak yerine sessiz kalmayı tercih ederken, kızlar bu komployu kırar ve sessiz ortamda daha rahat iletişim kurarlar.

Bir sürü erkek çocuğuna sahip olan aileler bu durumla nasıl baş edeceğini düşünüyor. Araştırmacılar bu konuyla ilgili ailelere çocuklarına karşı sevecen yaklaşmayı öneriyor.

Hangi cinsiyetten olursa olsun kardeş olmak muazzam bir şey. Kardeş sevgisi, samimiyet, cömertlik, gönüllü olma ve başkalarına yardım etme gibi birçok sosyal davranışla ilişkilidir. O yüzden her çocuğun mutlaka bir kardeşi olmalı.

Haberin Devamı

Merve Ağdağlı / PembeNar Özel

Yazarlar