Gündem Kız yurdunda yangın faciası: 12 ölü

Kız yurdunda yangın faciası: 12 ölü

30.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’nın Aladağ ilçesinde büyük bölümü ahşap olan kız öğrenci yurdunda yangın çıktı. Alevlerin sardığı binada 11’i öğrenci 12 kişi feci şekilde can verdi, 22 öğrenci yaralandı

Kız yurdunda  yangın faciası: 12 ölü

Adana’nın Aladağ ilçesinde dün akşam saat 19.30’da Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan ve 34 öğrencinin kaldığı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyük bölümü ahşap olan tüm binayı sardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi.
Pencereden atladılar
Yangının alt katlarda başlamasıyla paniğe kapılan çocukların bazılarının yukarı doğru kaçarak pencerelerden atladığı öğrenildi. Pencelerden atlama sonucu vücudunda kırıklar oluşan öğrencilerle birlikte dumandan etkilenen toplam 22 öğrenci yaralandı. Yaralı öğrenciler hastanelere sevk edildi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak da olay yerine gelerek çalışmaları yerinde izledi. İtfaiyenin çabaları sonucu yangın yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı. Binanın ikinci ve üçüncü katlarında kalan ve dışarı çıkamayan 11 öğrenci ile eğitmen olduğu belirtilen 1 kadının cesedine ulaşıldı.
Savcılık yetkililerinden alınan bilgilere göre, çocukların cenazelerinden bazılarının yangında tanınmaz hale geldiği, bu nedenle Adli Tıp’ta ailelerinden alınacak DNA örnekleriyle kimliklerinin teşhis edileceği bildirildi.
Elektrik panosundan çıktı
Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan yangının elektrik panosundan çıktığını söyledi. Binanın ahşapla, yerlerin de halıyla kaplı olması nedeniyle zemin katta başlayan yangının kısa sürede büyüyüp üst katları sardığı ifade edildi. İlçenin tamamından görülen yangın nedeniyle bölgeye akın eden vatandaşlar da büyük panik yaşadı, çocuklarına ulaşamayan aileler de gözyaşlarına boğuldu. l DHA, AA

Erdoğan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım yaşanan yangının ardından bakanlardan ve Adana Valisi Demirtaş’tan telefonla bilgi aldı. Ayrıca, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Başbakan Yıldırım’ın talimatıyla dün gece Adana’ya yola çıktı. Bakanlar bölgede yangınla ilgili incelemelerde bulunacak. Milli Eğitim Bakanlığı da yangınla ilgili olarak araştırma başlattı.