Gündem İstanbul, Ankara ve Adana'da polis müdahalesi başladı

İstanbul, Ankara ve Adana'da polis müdahalesi başladı

31.05.2014 - 19:02 | Son Güncellenme:

İstanbul Sultangazi Gazi Mahallesi’nde, Ankara Kızılay Meydanı'nda ve Adana'da Gezi Parkı olaylarının yıldönümü nedeniyle toplanan gruba polis müdahale ediyor.

İstanbul, Ankara ve Adanada polis müdahalesi başladı

Taksim'de Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümü sebebiyle toplanan ve polisin uyarılarına rağmen dağılmayan göstericilere yönelik polis müdahalesi başladı.

İstiklal Caddesi üzerinde toplanan yüzlerce gösterici, yasaklanmasına rağmen, Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümü dolayısıyla Taksim Meydanı'na çıkmak istedi.

Güvenlik gerekçesiyle kapatılan Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'na yürümekte ısrar eden göstericiler, dağılmak istemeyince müdahale geldi.

Haberin Devamı

İstiklal Caddesi'ndeki TMMOB binasında biraraya gelen Taksim Dayanışması üyeleri Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Ancak aralarında CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün ve Mahmut Tanal'ın da bulunduğu grubun yolu, barikat kuran polis tarafından kesildi. Grup üyeleri yürümekte ısrar etti. Bunun üzerine polis, "Lütfen dağılın. Sayın milletvekilleri, hastalar ve çocuklar, lütfen güvenli bir alanan alın. Yasa dışı eylem yapan gruba sesleniyorum lütfen dağılın. Dağılmadığınız takdirde zor kullanılarak dağıtılacaksınız" dedi. Birkaç dakika sonra polisin müdahalesi başladı. Gaz bombası ile tazyikli su ile yapılan müdahale sırasında gözaltına alınanlar oldu. Eylemciler, Galatasaray Meydanı'na doğru kaçtı

Taksim'e havadan denetim
Polis Taksim Meydanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Taksim Meydanı'na çıkan yollar polis tarafından kapatıldı. Taksim Meydanı polis helikopterli destekle de kontrol ediliyor. Öte yandan İstiklal Caddesi'nde toplanıp Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen gruba polis gazlı müdahalede bulundu. İstiklal Caddesi girişindeki gazdan Taksim Meydanı'ndaki vatandaşlar da etkilendi. İstiklal Caddesi'nde gözaltına alınan vatandaşlar polis eşliğinde Taksim Meydanı'nda bulunan otobüslere getirildi.

Haberin Devamı

Okmeydanı’nda izinsiz gösteriye müdahale
İstanbul Okmeydanı’nda Gezi Parkı yıl dönümü bahanesiyle toplanan ve yolu trafiğe kapatmak isteyen yüzleri maskeli gruba polis müdahale etti.
Okmeydanı Şark Kahvesi ve çevresinde toplanan yüzleri kar maskeli kalabalık bir grup, yolu trafiğe kapatmak istedi. Polis, yasa dışı gösteri yapan grubun dağılması ve yolun yeniden trafiğe açılması için göstericileri uyardı. Uyarılara rağmen dağılmayan göstericilere polis biber gazıyla müdahale etti. Grup, müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı. Ara sokaklarda yeniden toplanan göstericiler, bu kez polise molotofkokteyli ile saldırdı. Olay yerindeki gerginlik sürerken, bölgeye takviye polis ekipleri sevk edildi.

2 çocuğu polisin elinden aldılar

CHP Milletvekilleri, İstiklal Caddesi'nde biri kız 2 çocuğu gözaltına almak isteyen polise tepki gösterdi. Aralarında Müslim Sarı ve Mahmut Tanal'ın bulunduğu CHP'li vekiller gazetecilere açıklama yaptığı sırada, sivil polisler, İstiklal Caddesi'nde çocuğu yaka paça gözaltına aldı. Sırtlarında çanta bulunan çocuklar polisin elinden almak için çevredeki vatandaşlar ve CHP milletvekilleri müdahale etti. Sivil polislerin sürükleyerek götürmeye çalıştığı çocuklar, CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı ve çevredeki vatandaşların sayesinde polisin elinden alındı. Sivil polise Müslim Sarı tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Gazi Mahallesi’nde polis müdahalesi
Sultangazi Gazi Mahallesi’nde toplanarak Taksim’e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. TEM Otoyolu’na çıkmak isteyen gruba polis, biber gazı ve TOMA’dan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti. Eylemciler ile polis arasındaki olaylar devam ediyor.


BEŞİKTAŞ'TA "GEZİ" ÖNLEMLERİ
Gezi parkı olaylarının birinci yıldönümünde polis, Beşiktaş'ta da geniş güvenlik önlemler aldı.
Dolmabahçe ve civarında TOMA, itfaiye ve iş makineleri de hazır bekletiliyor.

Haberin Devamı


Kadıköy'de polis müdahalesi başladı!
Kadıköy D-100 Karayolu Göztepe mevkiinde bir grup pankart açarak yolu trafiğe kapatmak istedi. Çevik kuvvet ekipleri de gruba müdahale ederken, eylemcilerden bazılara polise molotof kokteyli attı. Göstericiler ara sokaklara kaçarken, D 100 Karayolu'nda hareketli dakikalar yaşandı. TOMA aracı karayolunda manevra yapıp ters istikamette bir müddet ilerledi. Çevik kuvvet ekipleri de D-100 Karayolu'nda grubun yolu trafiğe kapatmaması için bir müddet bekledi. Atılan molotof kokteyli bir polis memuru tarafından söndürüldü


POLİS, İTFAİYE VE İŞ MAKİNELERİ BEKLİYOR
İSTANBUL’da gezi olaylarının yıldönümünde çıkabilecek olaylarla ilgili Mecidiyeköy meydanında geniş güvenlik önlemleri alındı. Mecidiyeköy meydanında bulunan E-5 köprü altında çok sayıda polis ekibi ile birlikte bir Toma aracı nöbet tuttu. Büyükşehir belediyesine ait iş makineleri ile kamyonların köprü altında beklediği gözlendi. Önlemler çerçevesinde ayrıca 2 itfaiye aracıda gün boyu köprü altında nöbet tutuyor

Haberin Devamı

Şişli’de polise taş ve molotof yağmuru
İstanbul Şişli’de polise molotofkokteyli atan göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi.
Beşiktaş Çarşı’da toplanan bir grup gösterici, Nişantaşı’na doğru yürüyüşe geçti. Polis göstericilerin yürüyüşüne izin verdi ancak grup Osmanbey’e geldiğinde Taksim’e çıkmak istedi. Bunun üzerine grup polisle karşı karşıya geldi. Göstericilerin polise taş ve molotofkokteyli attığı görüldü. Polis yaklaşık 50 kişilik gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sonrası göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Osmanbey ve Şişli’de polisin müdahalesi sürüyor.

Ankara'da TOMA'lı müdahale
Gezi olaylarının yıldönümünde Ankara Kızılay Meydanı'nı kapatan gruba çevik kuvvet ekipleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale eti.
Gezi olaylarının yıldönümünde gruplar Kızılay Güvenpark'ta biraraya geldi. Kızılay Meydanı'nı kapatan göstericilere polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Atatürk Bulvarını çift yönlü trafiğe kapatan eylemcilere çevik kuvvet ekipleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Ziya Gökalp Caddesi'ne yönelen gruplar polisin müdahalesine, havai fişek ve taşla karşılık verdi. Kızılay civarında ara sokaklarda yer yer göstericiler ile polisin çatışması devam ediyor.

TAKSİM’DE MEYDANI POLİS VE GÜVERCİNLERE TESLİM
GEZİ Parkı eylemlerinin yıldönümü nedeniyle polis, Taksim Meydanı’nın tüm giriş çıkışlarını kapattı. Taksim çevresinde ve İstiklal Caddesi’nde toplanan gruplara polis müdahale ederken, Taksim’e kimse çıkamadığı için buradaki sakinlik sürüyor. Meydanda polisler, turistler ve güvercinler dışında kimse yok.


ADANA'DA POLİS MÜDAHALESİ
ADANA'da Gezi Parkı olaylarının birinci yıl dönemi nedeniyle yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.
Aralarında CHP Adana Milletvekili Turgay Develi ile birçok sivil toplum kuruluşu üyelerinin de bulunduğu yaklaşık bin kişi Atatürk Parkı'nda bir araya geldi. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri Gezi olaylarının birinci yıl dönümü nedeniyle birer açıklama yaptı. Grup, ardından da çevrede geniş güvenlik önlemi alan polise, yürümek istediklerini bildirdi. Ancak polis, yürüyüşe izin verilmeyeceğini, aksi takdirde müdahale edileceğini söyledi.
CHP Milletvekili Turgay Develi'nin de girişimlerine rağmen izin verilmeyince gruplar, harekete geçti. Bunun üzerine çevrede önlem alan 3 ayrı TOMA'dan grupların üzerine su sıkılmaya başlandı. Polisin sert müdahalesine eylemciler de taş ve sopalarla karşılık verdi. Çevik Kuvvet polisinin de müdahale ettiği eylemcilerden biri TOMA'nın üzerine çıkarak su sıkmasını engellemeye çalıştı. Diğer TOMA'dan eylemci gencin üzerine su sıkılınca yere düştü. Polis, Atatürk Parkı içine ve ara sokaklara girin eylemcilere müdahale ederek dağıtmaya çalışıyor.

CHP'Lİ VEKİLE DE MÜDAHALE
Adana'da Gezi olaylarının yıl dönemi nedeniyle yürümek isteyen gruplara polisin müdahalesi sırasında 27 kişi de gözaltına alındı. Atatürk Parkı'nda eylemin ardından aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 50 kişilik grup şarkı söyledi. Polis bu gruba da jopla müdahele edip dağıttı.
Gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyen Adana CHP Milletvekili Turgay Develi, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ve çok sayıda kişiyi polis kalkanla itekleyerek dağıtmaya çalıştı. CHP Milletvekili Turgay Develi'nin boğazına sarılan polis, avukatlara da kalkanlarla vurdu. Bir kişi ise 'Vekile sarılma' diye bağırdı. Polisler, bu kişiye de park içinde kovalayarak uzaklaştırdı.

HATAY'DA GEZİ EYLEMCİLERİNE POLİS MÜDAHALE ETTİ
Hatay'da, Gezi olaylarının birinci yıl dönümü nedeniyle toplanan gruplara polis müdahale etti.
Uğur Mumcu Meydanı'nda saat 21.00 sıralarında toplanan yaklaşık 800 kişilik grup, sloganlar atarak Armutlu Mahallesi'ne doğru yürüdü. Polisin geniş güvenlik önlemi altında yürüyen grup, Gündüz Caddesi girişinde durduruldu. Polis, grupların dağılmasını isteyince arbede yaşandı. Polise taş ve bilye atan gruplara TOMA'lardan su sıkılıp, biber gazı atıldı. Polisin sert müdahalesi sırasında gruplar ara sokaklara kaçarak dağıldı. Bazı gruplar ise Gündüz Caddesi'nde tekrar toplanarak polisi taşladı. Polisle eylemciler arasındaki gerginlik devam ediyor.

SİVAS'TA 'GEZİ PARKI' EYLEMİ
SİVAS Demokrasi Platformu üyeleri, Gezi Parkı olaylarının 1'inci yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaparak oturma eylemi yaptı.
Kent meydanında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup Ak Parti aleyhine çeşitli sloganlar attı. Gezi Parkı olaylarından hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşına grup üyeleri, üzerinde "Roboski, Reyhanlı, Gezi, Soma, Berkin'den Uğur Kurt'a katliamlar devam ediyor" yazılı pankart açtı. Daha sonra KESK dönem sözcüsü Önder Doğan grup adına basın bildirisini okudu. Ak Parti hükümetini eleştiren Doğan, "Gezi direnişi, Ak Parti'nin sömürü, zorba ve gerici düzeninde sesi ve nefesi zorla kesilen halkın aldığı nefes, haykırdığı sesti. Tam 1 yıl oldu. Kendisini son padişah zanneden başbakan; bir araya geldiğimizde, sesimizi birleştirdiğimizde oluşan gücü ayrıştırıcı nefret söylemleriyle, polis şiddetiyle yıkmak, parçalamak istiyor. Bu daha başlangıç. Güçlü bir akıntıya karşı kürek çekmenin nafile olduğunu, örgütlü bir halkın önünde hiçbir zorbanın ayakta kalamayacağı gerçeğini unutuyorlar. Bizler parklarımızı, sokaklarımızı, yaşam alanlarımızı ve yaşamımızı özgür kılmak için meydanlardayız. Gezi direnişinin ardından artan umudumuzla, herkesi savaşa karşı barışın, sömürüye karşı eşitlik ve özgürlüğün, ölüme karşı yaşamın sesi olmaya çağırıyoruz." dedi.
Ardından bir süre oturma eylemi yapan grup üyeleri daha sonra olaysız dağıldı.


İZMİT'TE BİN KİŞİLİK GRUP PANKART VE SLOGANLARLA YÜRÜDÜ
Gezi Parkı olaylarının birinci yıldönümü nedeniyle Kocaeli'de de bu akşam anma yürüyüşü gerçekleştirildi. Saat 18.30'dan itibaren yaklaşık bin kişilik bir grup kent içinde pankart ve sloganlarla Cumhuriyet parkı'na yürüyüş başlattı. Bu arada polis İzmit'te Perşembepazarı mevkiindeki AK Parti il binasınının çevresine bariyerler yerleştirdi.
İzmit'te bu akşam saat 18.00'den itibaren gruplan Merkez Bankası Binası ile Yürüyüş Yolu'nun Fethiye Kavşağı'nda toplanmaya başladı. Gruplar sık sık Gezi Parkı ile ilgili sloganlar atarken, hükümeti de istifaya davet eden sloganlar attı. Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını da taşıyan kalabalık saat 18.30 sıralarında da yürüyüşe geçti. polisin sıkı güvenlik önlemleri arasında Yürüyüş Yolu boyunc yürüyen kalabalık, Alemdar caddesi'ne takip ederek Cumhuriyet Parkı'na geldi.
Kalabalık Cumhuriyet parkı'nda slogan atarak bekleyişini sürdürürken, polis grubun geçtiğimiz yılki gibi AKParti İl Binasına yürümesi ihtimaline karşı Perşembepazarı mevkiinde parti binası çevresine bariyerler yerleştirdi.

KAYSERİ’DE GEZİ PARKI YÜRÜYÜŞÜ
KAYSERİ’de geçen yıl İstanbul Taksim’de başlayan ve daha sonrada tüm yurtta yayılan Gezi parkı eylemlerinin yıl dönümünde yaklaşık 500 kişi, ellerinde Gezi eylemleri sırasında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarıyla yürüdü ‘Her yer Taksim, heryer direniş’ sloganı attı.
Sivas Caddesi'nde bulunan Eğitim- Sen önünde toplanan sivil toplum örgütü temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri, ‘Gezi’yi hatırla yolsuzluğu, Soma’yı unutma’ pankartı altında yaklaşık bir kilometre yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Ethem Sarısülük, Berkin Elvan, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz, Hasan Ferit Gedik ve Uğur Kurt’un fotoğraflarını taşıyan grup isimleri tek tek anons edip ‘Burda’ diye bağırdı.
‘Her yer Taksim, heryer direniş’, ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’, ‘Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür’, ‘Devrim şehitleri ölümsüzdür’, ‘İsyan, devrim, Beşiktaş’, ‘Hükümet istifa’, ‘Beşiktaş Çarı faşizme karşı’ sloganları attı. Polisin kaldırımda yürümesini istediği eylemciler caddede yürüyünce trafik sıkıştı. Yoldan geçen bazı araçların da klakson çalarak ve zafer işareti yaparak eylemcilere destek vermesi dikkat çekti.
Cumhuriyet meydanına kadar slogan atıp, şarkı söyleyerek yürüyen kalabalık, Gezi eylemlerinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eylem, basın açıklaması ve hep birlikte şarkıların söylenmesinin ardından sona erdi.

ESKİŞEHİR'DE GEZİ PARKI YÜRÜYÜŞÜNE 5 BİN KİŞİ KATILDI
Eskişehir'de Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümü nedeniyle yaklaşık 5 kişi gösteri yaptı. Yürüyüş yapan kalabalık sık sık 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür' sloganı attı.
Gezi parkı eylemlerinin yıldönümü nedeniyle çok sayıda kişi akşam saatinde 'Ali İsmail Korkmaz Parkı' diye adlandırdıkları Hoşnudiye Mahallesi Porsuk Bulvarı'ndaki Eti Parkı'nda toplandı. Sayıları 5 bini bulan kalabalık 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Porsuk Bulvarı, Şair Fuzuli, Cengiz Topel ve Üniversite caddelerinde yürüyen göstericiler 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür', 'Hükümet istifa', 'Her yer Taksim her yer direniş' ve 'Devrim şehitleri ölümsüzdür' sloganları attı.
Kalabalık Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş merkezi önünde yürüyüşü tamamladı. Burada düzenlenen formda Gezi Parkı eylemleri ile ilgili konuşmalar yapıldı.

BİRİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE GEZİ İÇİN YÜRÜDÜLER
Gezi Parkı olaylarının birinci yıl dönemi sebebiyle Samsun, Sinop, Ordu ve Çorum illerinde çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinin katılımlarıyla programlar düzenlendi. Samsun’daki anma yürüyüşüne katılan yaklaşık 300 kişi İstiklal Caddesi’nde toplandı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, üniversite ve lise öğrencilerinin katıldığı program öncesinde eylemciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bir grup üniversite öğrencisi Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi grubun elinde bulunan Türk bayrağını indirmeleri ve kortejin en sonunda yürümelerini istedi. Bunun üzerine iki grubun üyeleri arasında tartışma yaşandı. Eyleme katılanların araya girmesi üzerine gerginlik sona erdi. TGB üyeleri ise kortejden ayrıldı. Daha sonra yürüyüş gerçekleştirildi. Programa katılanlar hükümet aleyhine sloganlar attı, üzerinde Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı. Grup Uğur Mumcu Parkı’na gelerek burada Gezi olaylarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Daha sonra müzik dinletisi gerçekleştirildi.

SİNOP’TA UĞUR MUMCU MEYDANINDA ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
Sinop’ta da yaklaşık 100 kişi Uğur Mumcu Meydanı’nda toplandı. Slogan atan grup üyeleri ellerinde pankartlar taşıdı. Grup adına açıklama yapan Metin Gürbüz, 27 Mayıs 2013’te Gezi Parkı’nda yağmaya, talana karşı başlayan nöbetin devam ettiğini söyleyerek, "31 Mayıs’ta 11 yıldır ülkede hüküm süren AKP’nin zulüm ve baskı düzenine karşı gelişen tepki ve itirazlar Türkiye’nin dört bir yanına dalga dalga yayılan halk direnişine dönüştü. Gezi direnişi, AKP’nin sömürü, zorba ve gerici düzeninde sesi ve nefesi zorla kesilen halkın aldığı nefes, haykırdığı sesti. Kadınlara, gençlere ve toplumun tüm ilerici-özgürlükçü değerlerine yönelik yukarıdan aşağı gelişen saldırılara karşı, özgürlüğü hedef alanlara karşı özgür bir ülke ve hayat kurma mücadelesiydi" dedi. Basın açıklamasının ardından grup sloganlar atarak Sinop Eski Cezaevi’ne kadar yürüdü.

ÇORUM’DA 200 KİŞİ GEZİ İÇİN YÜRÜDÜ
Çorum’da Gezi olaylarının birinci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlik saat 18.00’de başladı. Pirbaba Çamlığı’nda toplanan yaklaşık 200 kişi sloganlar atarak Gazi Caddesi’nde yürüdü. AK Parti aleyhine slogan atan grup belediye binası önündeki parkta yürüyüşe son verdi. Burada basın açıklaması yapıldı. Grup adına konuşan Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Gezi direnişinde hayatını kaybedenleri asla unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyledi. Basın açıklamasının program sona erdi.

ORDU’DA GEZİ OLAYLARI BİRİNCİ YIL DÖNÜMÜ İÇİN YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ
Ordu’nun Altınordu İlçesi Düz Mahalle’deki 19 Eylül Ortaokulu önünde toplanan KESK üyeleri ile Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Komuta Platformu üyeleri hükümet aleyhinde sloganlar atarak döviz ve pankatlarla Sırrıpaşa Caddesi üzerinden Tahıl Pazarı’na kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşe çevredeki vatandaşlarda ıslık ve alkışlarla destek verdi. Platform üyelerinin basın açıklamasının ardından yürüyüş olaysız bir şekilde sona erdi.

EYLEMCİLER GÜNDOĞDU MEYDANI'NA YÜRÜDÜ
İzmir'in Basmane Meydanı'nda toplanan çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 3 bin kişi, Gündoğdu Meydanı'na 'Her yer Taksim her yer direniş', 'Soma'nın hesabı sorulacak', 'Hükümet istifa' sloganları eşliğinde yürüdü. Göstericiler 'İsyan devrim özgürlük', 'Berkin Elvan ölümsüzdür', 'katiller hesap verecek' dövizleri taşıdı. Meydana gelen gruba Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekili Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, CHP İl Başkanı Ali Engin ve bazı ilçe belediye başkanları da destek verdi. Önceden meydanda hazırlanan platforma Gezi Parkı Eylemleri'nde ölenlerin fotoğrafları çıkartıldı. Ölenlerin tek tek isimleri alanı dolduranlara anons edildi. Ardından sahnede, Gezi'yi anlatan oyunlar ile müzik dinletileri sunuldu. Protesto gösterilerine katılan çok sayıda kişi, çimlere oturdu. Olası bir olumsuzluğa karşı hazır bekletilen polis ekipleri, Fuar Kültürpark içinde tutuldu. Polisler göstericileri, uzaktan takip etti.
Öte yandan, yürüyüş sırasında bir grup, fast food mağazasının camına yazılar yazıp, içeridekilere burada alışveriş yapmamalarını söyleyip ayrıldı. Gündoğdu Meydanı'nda yaklaşık 5 bin kişinin eylemi devam ediyor.